Retete de Craciun: Ceafa de porc cu branza

Printeaza

O reteta de ceafa de porc cu branza si orez cu legume din: ceafa de porc, branza topita, orez, otet, vin alb, unt, rozmarin, usturoi, sare, piper, zucchini, ardei gras, morcov si ceapa.

Ingrediente:Retete_de_Craciun_Ceafa_de_porc_cu_branza

  • 4 felii de ceafa de porc
  • 8 felii de branza topita
  • 240 g orez basmati
  • 10 ml otet
  • 100 ml vin alb
  • unt
  • rozmarin
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 zucchini
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 1 ceapa

 

Mod de preparare:

Se pun in tigaie la foc mic untul impreuna cu rozmarinul si usturoiul. Dupa ce se topeste untul, se adauga feliile de ceafa de porc, peste care s-au presarat in prealabil sare si piper. Pentru a se pastra aromele, tigaia se acopera cu un capac. Intre timp se taie legumele.

Carnea se stinge mai intai cu otet, iar apoi cu vin alb. Cand carnea e aproape facuta, se scoate si se asaza intr-o tava de cuptor. Dupa ce se cresteaza, se acopera cu felii de branza topita si se pune la cuptor pana cand branza se topeste complet. In sosul ramas dupa pregatirea carnii se adauga legumele si se calesc la foc iute.

Cand legumele sunt aproape gata, se adauga orezul fiert al dente si scurs. Se amesteca bine si se lasa la foc tare, amestecand continuu. Aceasta garnitura se serveste impreuna cu feliile de ceafa pregatite la cuptor.

Ceafa de porc cu branza si orez cu legume

Retete_de_Craciun_Ceafa_de_porc_cu_branza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.