Retete de cocktailuri: Cocktail cu brandy
PrinteazaCocktail cu brandy din: benedictine, brandy.
- Calitate – alcoolic
- Bază alcoolică – brandy
- Pahar – snifter
- Categorie – Benedictine drinks
- Decoraţiune – fără
Se serveste dupa cina
Ingrediente:
- 5/70 Benedictine
- 5/10 brandy
Mod de Preparare:
Se pun cele două ingrediente direct în snifter, fără a se amesteca. Dacă se adaugă şi câteva cuburi de gheaţă, se va schimba paharul, folosindu-se un old fashioned.
Varinate:
Dintre numeroasele variante, cel puţin trei se prepară la fel ca în reţeta de bază: A & B care prevede 5/10 Armagnac şi 5/10 Benedictine; C & B, cu 5/10 Benedictine şi B.B.C. sau Brandy Benedictine Cream, cu 4/10 brandy, 3/10 Benedictine şi 3/10 frişca, în anii ’50, reţeta de bază prevedea ca dozele de Benedictine şi de brandy să fie amestecate în shaker înainte ca totul să fie turnat în pahar.