Retete de cocktailuri: Cocktail Alexander
PrinteazaCocktail Alexander din: frisca, crema de cacao, cognac.
- Calitate – alcoolic
- Bază alcoolică – cognac
- Pahar – cupă mică dublă
- Categorie – Brown drinks. cremă de cacao
- Decoratiune – la suprafaţă, un praf de nucşoară
Se serveste seara şi noaptea
Ingrediente
- 1/3 frişca
- 1/3 cremă de cacao de culoare închisă
- 1/3 cognac
Mod de preparare:
După ce se pun toate ingredientele împreună în shaker, împreună cu gheaţă cristalizată, se agită viguros şi se toarnă în pahar, completând, înainte de a-l servi, cu un praf de nucşoară rasă.
Variante:
In prima codificare IBA. crema de cacao era de culoare deschisă, în timp ce. pentru degustare, era recomandată cupa mică. In a doua, din 1987. componentele indicate erau, în afară de frişca, cremă de cacao de culoare închisă şi brandy, băutura fiind servită de data aceasta în cupa mică dublă, în sfârşit, în a treia codificare IBA, din 1993, cognacul redevenea baza alcoolică recomandată.