Retete de cocktailuri: Cocktail Alexander

Printeaza

Cocktail Alexander din: frisca, crema de cacao, cognac.

 

  • Calitate – alcoolicCocktail_Alexander
  • Bază alcoolică – cognac
  • Pahar – cupă mică dublă
  • Categorie – Brown drinks. cremă de cacao
  • Decoratiune – la suprafaţă, un praf de nucşoară

Se serveste seara şi noaptea

Ingrediente

  • 1/3 frişca
  • 1/3 cremă de cacao de culoare închisă
  • 1/3 cognac

Mod de preparare:

După ce se pun toate ingre­dientele împreună în shaker, împreună cu gheaţă cristalizată, se agită viguros şi se toarnă în pahar, completând, înainte de a-l servi, cu un praf de nucşoară rasă.

Variante:

In prima codificare IBA. cre­ma de cacao era de culoare deschisă, în timp ce. pentru degustare, era reco­mandată cupa mică. In a doua, din 1987. componentele indicate erau, în afară de frişca, cremă de cacao de culoare în­chisă şi brandy, băutura fiind servită de data aceasta în cupa mică dublă, în sfârşit, în a treia codificare IBA, din 1993, cognacul redevenea baza alcoo­lică recomandată.

Cocktailuri

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.