Retete de 1 Mai: Frigarui picante de pui

Printeaza

O reteta de frigarui picante de pui din: piept de pui, sare grunjoasa, piper, usturoi, boia iute, unt, boia dulce, zahar tos, pasta de paprika, sos de soia, otet balsamic, ardei, dovlecei, lamaie si patrunjel.

Ingrediente:Retete_pentru_gratar_Frigarui_picante_de_pui

  • 600 g piept de pui
  • sare grunjoasa
  • piper macinat
  • 3-4 catei de usturoi
  • boia iute
  • 50 g unt
  • boia dulce
  • o lingura zahar tos
  • o lingura pasta de paprika
  • 2 lingurite sos de soia
  • 2-3 lingurite otet balsamic
  • 3 ardei
  • 2 dovlecei
  • o lamaie
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Se taie puiul cubuleţe şi se condimentează cu sare, piper, boia, paprika, usturoi pisat, sos de soia, otet balsamic şi unt topit.

Se amestecă bine şi se lasă aproximativ o oră la rece.

Se curăţă dovleceii, se spală şi se taie rondele. Ardeii se spală şi se feliază. Se pun apoi la călit puţin în ulei încins.

Se înfig bucăţelele de carne pe beţele de frigărui şi se aşază pe grătarul încins şi uns cu ceapă roşie.

Frigăruile rumenite şi aromate se servesc cu legu­mele şi se ornează cu felii de lămâie şi pătrunjel tocat fin.

Frigarui picante de pui

Retete_pentru_gratar_Frigarui_picante_de_pui

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.