Retete culinare: Chiftele de legume

Printeaza

O reteta de chiftele de legume din: chifle, ceapa, unt, mazare, oua, mustar, sare de mare, piper, nucsoara, sos de soia, boabe verzi de piper, frunze de patrunjel, fulgi de ovaz, faina integrala, faina si ulei.

Ingrediente:Chiftele de legume

  •  2 chifle de o zi
  • 1 ceapa
  • 2 lingurite unt
  • 500 g mazare proaspat fiarta
  • 2 oua
  • 1 lingurita mustar seminte
  • sare de mare
  • piper negru macinat
  • praf de nucsoara
  • cateva picaturi sos de soia
  • 1 lingurita boabe verzi de piper
  • 3 lingurite frunze de patrunjel taiate marunt
  • fulgi de ovaz pentru legat
  • 150 g faina integrala
  • 2 oua batute
  • 150 g faina pentru pane
  • ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

Chiflele se înmoaie în apă. Ceapa se taie mărunt şi se prăjeşte în unt până devine sti­cloasă. Se freacă mazărea şi se amestecă într-un castron cu ceapa, ouăle şi muştarul. Chiflele se zdrobesc şi împreună cu condi­mentele şi frunzele de pătrunjel se încorpo­rează în compoziţia de mazăre.

Compoziţia se leagă cu fulgi de ovăz şi se formează, cu mâinile umede, chiftele plate. Acestea se dau prin ou şi pe urmă prin faină. Se pune într-o tigaie ulei îndestulător la încins şi se prăjesc în el chiftelele. Se lasă să se scurgă pe un grătar de bucătărie şi se ser­vesc imediat.

Chiftele de legume

Chiftele de legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.