Retete culinare: Vinete umplute

Printeaza

O reteta de vinete umplute din: vinete, ardei grasi, ceapa, usturoi, carne tocata de vita, ulei de masline, ou, busuioc, sare, piper si unt.

Ingrediente:

  • 2 vinete (a 250 g)
  • 2 ardei grasi rosii
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 500 g carne tocata de vita
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ou fiert tare
  • 3 linguri busuioc tocat
  • sare
  • piper
  • 1 lingura unt

 

Mod de preparare:

Pregătiţi legumele.Tăiaţi vinetele pe lung în jumătate, scobiţi-le interiorul şi tocaţi-l. Tăiaţi cuburi ardeiul, ceapa şi usturoiul. Prăjiţi carnea tocată în ulei.

Adăugaţi şi legumele tăiate şi continuaţi să prăjiţi totul.

Curăţaţi oul şi tăiaţi-l cuburi, apoi încorporaţi-l în amestecul de mai sus împreună cu busuiocul, sarea şi piperul.

Umpleţi vinetele cu amestecul obţinut şi aşezaţi-le într-o formă de sufleu unsă cu grăsime. Presăraţi câteva bucăţele de unt şi coaceţi totul cca. 1 oră.

Vinete umplute

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.