Retete culinare: Vinete umplute
PrinteazaO reteta de vinete umplute din: vinete, ardei grasi, ceapa, usturoi, carne tocata de vita, ulei de masline, ou, busuioc, sare, piper si unt.
- 2 vinete (a 250 g)
- 2 ardei grasi rosii
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 500 g carne tocata de vita
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ou fiert tare
- 3 linguri busuioc tocat
- sare
- piper
- 1 lingura unt
Mod de preparare:
Pregătiţi legumele.Tăiaţi vinetele pe lung în jumătate, scobiţi-le interiorul şi tocaţi-l. Tăiaţi cuburi ardeiul, ceapa şi usturoiul. Prăjiţi carnea tocată în ulei.
Adăugaţi şi legumele tăiate şi continuaţi să prăjiţi totul.
Curăţaţi oul şi tăiaţi-l cuburi, apoi încorporaţi-l în amestecul de mai sus împreună cu busuiocul, sarea şi piperul.
Umpleţi vinetele cu amestecul obţinut şi aşezaţi-le într-o formă de sufleu unsă cu grăsime. Presăraţi câteva bucăţele de unt şi coaceţi totul cca. 1 oră.
Vinete umplute
Poftă bună!