Retete culinare: Vinete grecesti

Printeaza

O reteta e vinete grecesti din: vinete, usturoi, rosii, ulei de masline, faina, zahar si sare.

Ingrediente:

  • 3 vinete
  • 3 capatani de usturoi
  • 500 g rosii
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita zahar
  • sare

 

Mod de preparare:

Infăşuraţi usturoiul şi roşiile în folie de aluminiu şi coaceţi- le la cuptor. între timp, tăiaţi vinetele în felii cu grosimea de 5 mm.

Opăriţi-le câteva minute în apă clocotită cu sare, apoi lăsaţi-le la scurs. Treceţi feliile bine scurse prin făină şi rumeniţi-le în ulei încins pe ambele părţi.

Scoateţi- le pe hârtie absorbantă, ca să eliminaţi surplusul de gră­sime. Curăţaţi usturoiul şi pisaţi-l mărunt. Curăţaţi roşiile şi sfărâmaţi-le.

Amestecaţi pasta de usturoi cu piureul de roşii, zahărul, puţin ulei şi sare, după gust. Aranjaţi feliile de vinete pe un platou şi în mijloc puneţi sosiera cu sosul de usturoi.

Vinete grecesti

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • vinete grecesti usturoi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.