Retete culinare: Tocanita de ciuperci

Printeaza

O reteta de tocanita de ciuperci din: ciuperci, rosii, rosii uscate, usturoi, oregano, ulei, piper, sare, malai si apa.

Ingrediente:Tocanita de ciuperci

  •  500 g ciuperci
  • 3 rosii
  • 6 rosii uscate
  • 2 catei de usturoi
  • oregano
  • ulei
  • piper
  • sare

pentru mamaliga:

  • 250 g malai
  • 1 l apa
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă ciupercile şi taie-le în felii. încinge ulei într-o cratiţă şi adaugă ciupercile, un praf de sare şi unul de piper. Căleşte-le până se rumenesc. Spală roşiile şi taie-le în sferturi. Adaugă în tigaie roşiile proaspete, pe cele uscate, usturoiul pisat, presară puţin oregano şi căleşte totul până când scade sosul lăsat de roşii.

Pune la fiert apă cu un praf de sare. Când clocoteşte, adaugă mălaiul. Fierbe mămăliga la foc mic, amestecă până se îngroaşă, apoi pune capacul şi lasă să fiarbă 15 minute. Răstoarnă mămăliga într-un castron şi pune tocăniţa de ciuperci de jur împrejur.

Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.