Retete culinare: Tocanita de ciuperci
PrinteazaO reteta de tocanita de ciuperci din: ciuperci, rosii, rosii uscate, usturoi, oregano, ulei, piper, sare, malai si apa.
- 500 g ciuperci
- 3 rosii
- 6 rosii uscate
- 2 catei de usturoi
- oregano
- ulei
- piper
- sare
pentru mamaliga:
- 250 g malai
- 1 l apa
- sare
Mod de preparare:
Curăţă ciupercile şi taie-le în felii. încinge ulei într-o cratiţă şi adaugă ciupercile, un praf de sare şi unul de piper. Căleşte-le până se rumenesc. Spală roşiile şi taie-le în sferturi. Adaugă în tigaie roşiile proaspete, pe cele uscate, usturoiul pisat, presară puţin oregano şi căleşte totul până când scade sosul lăsat de roşii.
Pune la fiert apă cu un praf de sare. Când clocoteşte, adaugă mălaiul. Fierbe mămăliga la foc mic, amestecă până se îngroaşă, apoi pune capacul şi lasă să fiarbă 15 minute. Răstoarnă mămăliga într-un castron şi pune tocăniţa de ciuperci de jur împrejur.
Tocanita de ciuperci
Pofta buna!