Retete culinare: Tiramisu cu fructe de padure

Printeaza

O reteta delicioasa de tiramisu cu: oua, zahar, faina, lamaie, zahar vanilat, lichior de lamaie, frisca, crema mascarpone, afine, mure.

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 150 g făină
  • 1 lămâie
  • 1 plic zahăr vanilat

Ingrediente cremă:

  • 1 lămâie
  • 1 lingură Limoncelo (lichior de lămâie italian) sau alt tip de lichior de lămâie
  • 75g zahar
  • 1 cutie crema mascarpone
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200g frisca
  • 400g mure
  • 100g afine

Ingrediente sirop:

  • 3 lin­guri Limoncelo
  • 200 ml apă

Mod de preparare:

Baţi albuşurile cu 125 g zahăr. Peste albuş pui zahărul vanilat, coaja de lămâie şi 150 g făină, iei o tavă de chec şi torni compoziţia fără să ungi tava. Laşi la cuptor 45 de minute la foc potrivit. Pregăteşti crema aşa: Amesteci 5 gălbenuşuri cu coaja de la 1 lămâie, 2 linguri de zeamă de lămâie + 1 lingură Limoncelo.

Adaugi 75 g zahăr, pui totul pe baie de aburi şi amesteci continuu până se îngroaşă, iei crema de pe foc şi o laşi să se răcească puţin. Pui crema mascarpone, zahărul vanilat şi 150 g frişcă bătută.

Tai blatul şi îl însiropezi cu un sirop făcut din zahăr, apă şi Limoncelo. Pui primul blat, apoi cremă, fructe, blat, cremă şi iar ornezi cu fructe.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • tiramisu cu fructe de padure

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.