Retete culinare: Tarta cu rosii

Printeaza

O reteta de tarta cu rosii din: cartofi, faina, branza, smantana, ulei, oua, lapte, rosii cherry si sare.

Ingrediente:Tarta cu rosii

  • 500 g cartofi
  • 200 g faina
  • 150 g branza sarata
  • 2 linguri cu smantana
  • 4-3 linguri cu ulei
  • 2 oua
  • 1 lingura cu lapte
  • rosii cherry
  • sare

 

Mod de preparare:

Fierbe cartofii in coaja in apa cu sare, curatat-i si da-i prin masina de tocat. punei intr-un castron mai mare si framanta impreuna cu un praf de sare, faina cernuta si uleiul adaugat treptat, pana rezulta un aluat care se intinde.

Da branza pe razatoarea mica. De preferat, alege telemeaua veche, care nu are multa apa. Adauga smantana, un ou si amesteca. Unge cu ulei o tava rotunda de copt, intinde aluatul inclusiv pe marginile formei, fa in mijloc o adancitura si toarna compozitia de branza.

Din loc in loc, pune rosii cherry spalate si sterse cu un prosop de hartie. Unge aluatul cu ou batut amestecat cu putin lapte si da la cuptorul incins pana se rumeneste. Taie dupa ce s-a racorit.

Tarta cu rosii

Tarta cu rosii

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.