Retete culinare: Tarta cu dovlecei

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu: dovlecei, faina, ceapa, usturoi, cascaval, maghiran, ulei, sare.

Ingrediente:Tarta_cu_dovlecei

  • 500 g făină
  • 800 g dovlecei subţiri
  • 1 ceapă albă
  • 2 căţei de usturoi
  • 50 g caşcaval
  • 2 fire de măghiran
  • ulei
  • sare

Mod de preparare:

Faci un aluat din făină, puţină sare, 3 lin­guri de ulei şi apă caldă. Pui aluatul într-o foaie de plastic şi-l laşi să crească timp de 30 de minute. Fierbi orezul pe jumătate din timp şi îl laşi la răcit. Tai dovleceii felii de 0,5 cm grosime.

Toci fin usturo­iul şi ceapa şi le căleşti într-o tigaie cu 4 linguri de ulei de măsline. Adaugi dovleceii, îi sărezi, apoi îi laşi pe foc 10 minute. Când se răcesc, adaugi brânzeturile rase, ore­zul, măghiranul mărunţit şi ouăle. întinzi coca în 2 blaturi.

Pui primul blat într-o tavă rotundă de 34 cm, căptuşită cu hârtie de copt, adaugi umplutura, apoi celălalt blat, unind capetele, ca să nu se scurgă umplutura. Pui tarta în cuptorul încălzit pentru 40 de minute. Când e gata, scoţi tarta, o tai triunghiuri sau cum doreşti şi o serveşti caldă sau rece. E hrănitoare, lejeră şi simplu de făcut.

Tarta cu dovlecei

Tarta_cu_dovlecei

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.