Retete culinare: Tarta cu dovlecei
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu: dovlecei, faina, ceapa, usturoi, cascaval, maghiran, ulei, sare.
- 500 g făină
- 800 g dovlecei subţiri
- 1 ceapă albă
- 2 căţei de usturoi
- 50 g caşcaval
- 2 fire de măghiran
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Faci un aluat din făină, puţină sare, 3 linguri de ulei şi apă caldă. Pui aluatul într-o foaie de plastic şi-l laşi să crească timp de 30 de minute. Fierbi orezul pe jumătate din timp şi îl laşi la răcit. Tai dovleceii felii de 0,5 cm grosime.
Toci fin usturoiul şi ceapa şi le căleşti într-o tigaie cu 4 linguri de ulei de măsline. Adaugi dovleceii, îi sărezi, apoi îi laşi pe foc 10 minute. Când se răcesc, adaugi brânzeturile rase, orezul, măghiranul mărunţit şi ouăle. întinzi coca în 2 blaturi.
Pui primul blat într-o tavă rotundă de 34 cm, căptuşită cu hârtie de copt, adaugi umplutura, apoi celălalt blat, unind capetele, ca să nu se scurgă umplutura. Pui tarta în cuptorul încălzit pentru 40 de minute. Când e gata, scoţi tarta, o tai triunghiuri sau cum doreşti şi o serveşti caldă sau rece. E hrănitoare, lejeră şi simplu de făcut.
Tarta cu dovlecei
Pofta buna!