Retete culinare: Supă dulce

Printeaza

O reteta simpla de supa dulce din: caise uscate, prune uscate, tapioca, suc de afine, suc de struguri, stafide, zahar si scortisoara.

Ingrediente:Supă dulce

  • 300 g caise uscate, fără sâmburi
  • 200 g prune uscate, fără sâmburi
  • 500 g tapioca perlată
  • 100 ml suc de afine
  • 100 g suc de struguri
  • 2 ceşcuţe de stafide
  • 3 linguri de zahăr
  • praf de scorţişoară

 

Mod de preparare:

Puneţi într-un castronel tapioca şi într-altul prunele şi caisele. Acoperiţi-ie cu apă şi lăsaţi-le 12 ore la înmuiat. Cu puţin înainte de a pregăti supa, puneţi la înmuiat şi stafidele 15 minute în apă călduţă.

Puneţi fructele şi tapioca într-o oală, adău­gaţi 1/2 I de apă şi fierbeţi-le la foc potrivit până se frăgezesc prunele şi caisele, iar tapioca devine transparentă. Dacă prepara­tul scade prea mult, puteţi adăuga apă fier­binte puţin câte puţin.

Adăugaţi stafidele stoarse şi scorţişoară după gust, continuând fierberea încă 20 de minute, apoi sucul de strugure şi pe cel de fructe de pădure, zahărul şi mai fierbeţi 2 minute, apoi stingeţi focul. Puteţi servi supa de fructe caldă sau rece, după gust.

Supă dulce

Supă dulce

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.