Retete culinare: Supă cremă de sfeclă

Printeaza

Supă cremă de sfeclă din: sfecla rosie, zarzavat, cartofi, smantana, galbenus, sare si piper.

Ingrediente:Supa_crema_de_sfecla

  • 1/2 sfecla rosie
  • zarzavat de supa
  • 2 cartofi
  • 150 g smantana
  • 1 galbenus
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Faci o supă de legume în care adaugi jumătate din sfecla roşie, tăiată în mici cubuleţe. Restul de sfeclă îl razi, îl pui în- tr-o strecurătoare şi o opăreşti cu zeama de la supa de le­gume bine fiartă. înlături sfe­cla rasă, după ce şi-a lăsat culoarea în zeamă.

Legume­le fierte, în special cartofii, le treci prin sită, pentru ca supa să fie cât mai legată. Ames­teci într-un castron smântână cu gălbenuşul şi piperul, apoi subţiezi cu zeamă din supa strecurată, după care adaugi totul în supă.

Supă cremă de sfeclă

Supa_crema_de_sfecla

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.