Retete culinare: Supa crema de dovlecei

Printeaza

O reteta de supa crema de dovlecei din: dovlecei, usturoi, ceapa, sare, piper alb, ulei de masline, faina, sofran, bagheta, cimbru verde si patrunjel verde.

Ingrediente:

  • 4 dovlecei
  • 1-2 capatani usturoi
  • 2 cepe
  • sare
  • piper alb macinat
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • o lingurita faina
  • un praf sofran
  • o bagheta
  • cimbru vede
  • patrunjel verde pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se curată dovleceii şi ceapa. Se spală şi se fierb în apă cu sare şi uleiul de măsline. Se curăţă usturoiul, se ma­cină şi se freacă bine cu sare şi puţin ulei, ca la maioneză. Pâinea se taie cubuleţe, care se ung cu crema de usturoi.

Se presară cimbu tocat mărunt şi se bagă în cuptorul încins. Legumele fierte se scot din zeamă, ceapa se dă deoparte, iar dovleceii se pasează. Se adaugă făina, şofranul, crema de usturoi şi zeama în care au fiert. Se serveşte cu crutoane şi cu pătnunjel verde.

Supa crema de dovlecei

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • supa crema de dovlecei cu usturoi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.