Retete culinare: Struguri marinati

Printeaza

O reteta de struguri marinari din: struguri, otet, apa, miere, cuisoare, scortisoara si sare. Strugurii marinaţi se potrivesc ca garnitură la carnea de curcan, raţă, gâscă. După aceeaşi reţetă se pot conserva şi prune.

Ingrediente:

  • 1 kg struguri
  • 150 ml otet
  • 1 l apa
  • 100 g zahar sau 4 linguri miere
  • 5 cuisoare
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 lingurita sare

 

Mod de preparare:

Alegeţi struguri târzii, cu bobul mare şi pielea tare. Spălaţi bine ciorchinii şi lăsaţi-i la scurs. înlăturaţi boabele strivite şi frunzele. Aşezaţi ciorchinii în borcane.

Fierbeţi apa cu oţetul, zahărul (mierea), mirodeniile şi sarea. Lăsaţi lichidul să se răcească, apoi tumati-l în borcane peste struguri. Mişcaţi borcanele, ca să iasă aerul şi închideţi-le cu capace ermetice.

1 comentariu

  1. Fuuu, daca stiti ce buni sunt strugurii marinati 🙂 O nebunie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.