Retete culinare: Struguri marinati
PrinteazaO reteta de struguri marinari din: struguri, otet, apa, miere, cuisoare, scortisoara si sare. Strugurii marinaţi se potrivesc ca garnitură la carnea de curcan, raţă, gâscă. După aceeaşi reţetă se pot conserva şi prune.
- 1 kg struguri
- 150 ml otet
- 1 l apa
- 100 g zahar sau 4 linguri miere
- 5 cuisoare
- 1 baton de scortisoara
- 1 lingurita sare
Mod de preparare:
Alegeţi struguri târzii, cu bobul mare şi pielea tare. Spălaţi bine ciorchinii şi lăsaţi-i la scurs. înlăturaţi boabele strivite şi frunzele. Aşezaţi ciorchinii în borcane.
Fierbeţi apa cu oţetul, zahărul (mierea), mirodeniile şi sarea. Lăsaţi lichidul să se răcească, apoi tumati-l în borcane peste struguri. Mişcaţi borcanele, ca să iasă aerul şi închideţi-le cu capace ermetice.
Fuuu, daca stiti ce buni sunt strugurii marinati 🙂 O nebunie