Retete culinare romanesti

Printeaza

Retete culinare romanesti: Bucătăria românească este o comoară culinară bogată și diversificată, îmbinând tradiții vechi cu influențe regionale și ingrediente locale deosebit de aromate.

Rețetele culinare românești sunt caracterizate de autenticitate, gusturi intense și tehnici tradiționale de preparare care au fost transmise din generație în generație.

De la cele mai simple mâncăruri de casă până la preparate festive elaborate, gastronomia românească este un adevărat festin pentru simțurile gustative, reflectând istoria, cultura și diversitatea țării.

 

Retete culinare romanesti:

Tocinei_moldovenesti

Retete traditionale: Tocinei moldovenesti

Tocinei moldovenesti din: cartofi, oua, branza de burduf, smantana, untura, sare. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 2 oua 100 g branza de burduf 100 ml smantana 2 linguri ulei sau untura sare   Mod de preparare: Curatati cartofii, radeti-i pe razatoarea cu ochiuri mici, puneti-i intr-un castron. Adaugati ouale batute, branza de burduf sfaramata si sare, […]

Bulz

Retete traditionale: Bulz

Bulz din: malai, apa, sare, branza de oaie, unt. Ingrediente: 300 g malai 1 l apa sare 300 g branza de oaie 4 linguri de unt   Mod de preparare: Pui apa la fiert într-un cea­un, adaugi sare şi faci o mă­măligă pripită pe care o laşi să se răcorească. Cu mâna umedă iei bucăţi […]

rp_Storceag.jpg

Retete traditionale: Storceag

O reteta de storceag din: carne de peste, ou, morcov, cartofi, smantana, marar verde, ceapa verde, ceapa uscata, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de peste alb sau sturion 1 ou 1 morcov 250 g cartofi 150 ml smantana 1 legatura marar verde 1 legatura ceapa verde 1 ceapa uscata usturoi, numai daca […]

Rulada_cu_ciuperci

Retete traditionale: Rulada cu ciuperci

O reteta delicioasa de rulada cu ciuperci, faina, sare, unt, ou, apa, praf de copt, telemea, sunca, ceapa, usturoi, parmezan, ulei, ou, sare, piper. Ingnediente aluat: 200g făină 1 linguriţă sare 100 g unt rece 1 ou mare 1 lingură apă 1 vârf cutit praf de copt Ingrediente umputura: 200 g ciuperci 200 g telemea […]

Retete traditionale: Saramură de peste

O reteta de saramura de peste din: peste, ardei grasi, usturoi, rosii, lamaie, apa, malai, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati de peste 2 ardei grasi 5 catei de usturoi 3 rosii mari 1 lamaie 1 l apa 300 g malai sare piper   Mod de preparare: Curatati peştele, spălaţi-l şi apoi scurgeţi-l de apă. […]

Ciorba_de_perisoare_cu_legume_15

Reteta zilei: Ciorba de perisoare cu legume

Ciorba de perisoare cu legume ocupa un loc fruntas in topul celor mai bune ciorbe. Sanatoasa si hranitoare, ciorba de perisoare cu legume este alegerea perfecta pentru tine si pentru cei dragi.   Ingrediente: 2 morcovi 1/2 fir praz 1 pastarnac 1/2 telina o ceapa rosie 2 ardei rosii 1 cana bulion de rosii patrunjel […]

Ciorba_de_porc_07

Reteta zilei: Ciorba de porc

O reteta delicioasa de ciorba de porc din: rasol de porc, coada de porc, morcovi, pastarnac, telina,c artofi, suc de rosii, condimente, oua, bors si sare.   Ingrediente: 1 rasol de porc 1 coada de porc 2-3 morcovi 1 pastarnac ½ telina 3-4 cartofi suc de rosii/bulion cuburi condimente 2 oua bors sare   Mod […]

 

În concluzie, rețetele culinare românești sunt o expresie autentică a identității și tradițiilor noastre, reprezentând un adevărat deliciu pentru iubitorii de gastronomie.

Indiferent de preferințele tale culinare, bucătăria românească te va surprinde și îți va răsfăța papilele gustative cu arome autentice și gusturi inconfundabile.

Astfel, te invităm să explorezi și să savurezi bogăția și diversitatea rețetelor culinare românești, pentru a experimenta bucuria și satisfacția oferite de această tradiție culinară de neegalat.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.