Retete culinare: Prăjitură cu portocale

Printeaza

O reteta delicioasa de parjitura cu: oua, zahar pudra, ulei, faina, praf de copt, cacao, lapte, budinca de vanilie, unt, cafea, ciocolata neagra, frisca, portocale.

Ingrediente:Prajitura_cu_portocale

  • 5 ouă
  • 200 g zahăr pudră
  • 150 ml ulei
  • 300 g făină
  • un pliculeţ praf de copt
  • 50 g cacao
  • 400 ml lapte
  • un plic budincă de vanilie
  • 200g unt
  • o lingură cu cafea
  • 300 g ciocolată neagră
  • 300 ml frişcă
  • 5 portocale

Mod de preparare:

Ouăle se mixează împreună cu jumătate din zahărul pudră, praful de copt, uleiul şi cacaua. Se toarnă peste făină, se mixează apoi se adaugă jumătate din por­tocalele curăţate de coajă, tăiate mărunt şi scurse de suc.

Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei şi presărată cu făină, se introduce în cuptor şi se coace la foc potrivit 45-50 de minute.

Se lasă să se răcească, se taie în trei foi şi se aşează pe un platou. Budinca se prepară con­form instrucţiunior de pe plic, se amestecă bine cu cafeaua instant şi se lasă să se răcească.

Când este rece, se mixează împreună cu untul şi se pune peste blaturi.Se suprapun şi se decorează cu o cremă preparată din cio­colata fiartă la ban-marie împreună cu frişca răcită, apoi mixată până devine spumoasa.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.