Retete culinare: Prăjitură cu morcovi
PrinteazaO reteta de prajitura cu morcovi din: oua, zahar tos, faina, zahar vanilat, morcovi, praf de copt cu sofran, ulei, mascarpone, galbenusuri, frisca, gelatina si zeama de lamaie.
pentru blat:
- 6 oua
- 150 g zahar tos
- 200 g faina
- 1 plic zahar vanilat
- 120 g morcov ras
- 1 plic praf de copt cu sofran
- 50 ml ulei
pentru crema:
- 500 g mascarpone
- 4 galbenusuri
- 100 g zahar pudra
- 200 ml frisca lichida
- 1 plic gelatina
pentru glazura:
- 250 g zahar pudra
- 2 albusuri
- 1 lingura zeama de lamaie
Mod de preparare:
Baţi spumă albuşurile cu zahărul, adaugi treptat gălbenuşurile bătute cu uleiul, zahărul vanilat şi morcovul stors de zeamă. Incorporezi uşor făina amestecată cu praful de copt. Torni aluatul într-o tavă de 20X30 cm, unsă cu unt şi tapetată cu făină. Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru 45 de minute, la foc potrivit. Laşi să se răcească.
Pregăteşti crema aşa:
Mixezi bine mascarponele cu gălbenuşurile şi cu zahărul pudră. Adaugi gelatina înmuiată şi topită pe aburi (dar fără să dea în fiert), amesteci, după care încorporezi uşor frişca bătută. Tai blatul în două pe orizontală. Aşezi o parte, tornii crema şi pui al doilea blat. Laşi la rece 2-3 ore.
Pregăteşti glazura aşa:
Baţi albuşurile cu zahărul pudră şi cu zeama de lămâie până când devine netedă şi lucioasă. Tai prăjitura în două, torni glazura (lăsând să îmbrace marginile), dai la rece ca să se întărească, după care o porţionezi după plac. Decorezi prăjitura după bunul plac.
Prăjitură cu morcovi
Pofta buna!