Retete culinare: Prăjitură cu zmeură
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu: lamaie, zmeura, iaurt, oua, sare, zahar, zahar vanilat, faina, praf de copt, zahar pudra.
- 1 lămâie
- 250 g zmeură
- 150 g iaurt slab
- 3 ouă
- 1 praf de sare
- 200 g zahăr
- 1 pacheţel zahăr vanilat
- 300 g făină
- 2 linguriţe praf de copt
- 1 lingură zahăr pudră
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Spălaţi lămâia cu apă fierbinte, uscaţi-o cu un şervet, apoi radeţi-i coaja. Spălaţi zmeura cu apă rece şi lăsaţi-o puţin în apă. După aceea, uscaţi-o cu grijă pe un prosop de hârtie şi alegeţi-o.
Puneţi iaurtul într-un castron şi bateţi-l. Separaţi ouăle şi încorporaţi gălbenuşurile în iaurt. Bateţi albuşurile spumă şi adăugaţi puţină sare. Inglobaţi coaja de lămâie, zahărul şi zahărul vanilat în amestecul cu gălbenuşuri şi bateţi totul bine cu mixerul. Amestecaţi făina şi praful de copt şi turnaţi în ploaie în amestecul de mai sus.
La final încorporaţi şi albuşurile spumă şi amestecaţi. Ungeţi cu grăsime o formă pătrată (18 cm x 18 cm) şi presăraţi-o cu făină sau tapetaţi-o cu hârtie pentru copt. Turnaţi o treime din aluat, presăraţi apoi zmeura, turnaţi restul aluatului şi uniformizaţi.
Coaceţi prăjitura 45-50 de minute (faceţi proba cu o scobitoare sau un beţigaş de lemn), apoi scoateţi-o şi lăsaţi-o să se răcească pe un fund de bucătărie. Presăraţi-o cu zahăr pudră şi tăiaţi-o în 12 bucăţi.
Prăjitură cu zmeură
Pofta buna!