Retete culinare: Placinta cu peste
PrinteazaO reteta de placinta cu peste din: foitaj, ceapa verde, ton, ou, condimente si piper.
- 350 g foitaj
- 5-6 fire de ceapa verde
- 200 g ton bucati (sau somon ori alt peste fiert si fara oase)
- 1 ou + 1 ou pentru batut
- 1 lingurita cu condimente provensale
- 1 lingurita cu piper macinat in patru culori
Mod de preparare:
Toacă mărunt ceapa şi înăbuş-o în puţin ulei cu un praf de sare. Când s-a înmuiat, adaugă condimentele, amestecă şi ia de pe foc. După ce s-a răcorit, pune oul bătut şi peştele şi amestecă, împarte aluatul în două. întinde o foaie subţire şi aşaz-o în forma unsă cu unt, inclusiv pe margini.
Toarnă umplutura, întinde deasupra a doua foaie, iar din restul de aluat, fă împletituri pentru decor: peşti cu ochi din boabe de piper şi nişte frunze. Bate un ou şi unge plăcinta şi dă la cuptor, la foc potrivit, 20-35 de minute.
Placinta cu peste
Pofta buna!