Retete culinare: Placinta cu peste

Printeaza

O reteta de placinta cu peste din: foitaj, ceapa verde, ton, ou, condimente si piper.

Ingrediente:Placinta cu peste

  • 350 g foitaj
  • 5-6 fire de ceapa verde
  • 200 g ton bucati (sau somon ori alt peste fiert si fara oase)
  • 1 ou + 1 ou pentru batut
  • 1 lingurita cu condimente provensale
  • 1 lingurita cu piper macinat in patru culori

 

Mod de preparare:

Toacă mărunt ceapa şi înăbuş-o în puţin ulei cu un praf de sare. Când s-a înmuiat, adaugă condimentele, amestecă şi ia de pe foc. După ce s-a răcorit, pune oul bătut şi peştele şi amestecă, împarte aluatul în două. întinde o foaie subţire şi aşaz-o în forma unsă cu unt, inclusiv pe margini.

Toarnă umplutura, întinde deasupra a doua foaie, iar din restul de aluat, fă împletituri pentru decor: peşti cu ochi din boabe de piper şi nişte frunze. Bate un ou şi unge plăcinta şi dă la cuptor, la foc potrivit, 20-35 de minute.

Placinta cu peste

Placinta cu peste

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.