Retete culinare: Plăcintă cu legume

Printeaza

O reteta de placinta cu legume din: vanata, dovlecel, ceapa verde, ardei gras, unt, pesmet, ulei, sare, piper, oua, branza, smantana si patrunjel.

Ingrediente:

  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ardei gras
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri pesmet
  • ulei
  • sare
  • piper

pentru crema:

  • 3 oua
  • 100 g branza nesarata
  • 200 g smantana
  • 1 legatura patrunjel verde

 

Mod de preparare:

Tai ceapa mai mare şi o căleşti în ulei. Separat, tai vânătă felii, pe lungime şi le rumeneşti în ulei împreună cu dovlecelul tăiat rondele.

Intre timp, baţi bine ouăle cu pătrunjelul tocat şi adaugi sare şi piper. Adaugi brânza dată pe răzătoarea mică şi smântână. Ungi cu unt o formă termorezistentă şi o tapetezi cu pesmet.

Torni câteva linguri din crema de ouă. Aşezi apoi ceapa şi feliile de vânătă scurse bine de ulei. Pui un strat generos de cremă, după care aşezi dovlecelul.

Apoi aşezi ardeiul tăiat fâşii. Presari ceapa tocată şi acoperi cu restul de cremă. Laşi la cuptor aproximativ 30 de minute. După ce s-a răcit bine, tai plăcinta în pătrate potrivite.

Plăcintă cu legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.