Retete culinare: Placinta cu dovleac

Printeaza

Placinta cu dovleac din: faina, oua, sare, ulei, dovleac, zahar, pesmet, smantana, oua, scortisoara, zahar vanilat si zahar praf.

Ingrediente:

aluat:

  • 500 g faina
  • 2 oua
  • sare

umplutura:

  • 100 ml ulei
  • 2 kg dovleac
  • 500 g zahar
  • 200 g pesmet
  • 250 ml smantana
  • 4 oua
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • zahar praf pentru ornare

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, amestecaţi făina cu ouăle bătute, cu puţină sare şi eventual, dacă mai este nevoie pentru subtiere, cu puţină apă. Trebuie să obţineţi un aluat mai tare din care întindeţi foi ca de tăifei, cât mai subţiri. Lăsaţi foile la uscat o jumătate de oră.

Curătaţi dovleacul de coajă şi seminţe. Radeţi-l pe răzătoarea cu ochiuri mari şi puneţi-l la călit într-o cratiţă împreună cu 100 ml apă. După ce dovleacul s-a înmuiat, luaţi-l de pe foc, lăsaţi-l la răcit, apoi adăugaţi scorţişoara, zahărul, zahărul vanilat şi jumătate din cantitatea de pesmet.

Intr-o tavă unsă cu ulei puneţi, una peste alta, 2-3 foi, unse cu ulei. Deasupra presăraţi restul de pesmet şi întinde uin strat uniform de dovleac. Strângeţi foaia de aluat, plisând-o, către marginea tăvii. Procedaţi la fel cu toate foile de aluat.

Când tava este plină de foi plisate, amestecaţi smântână cu ouăle bătute şi turnaţi aimestecul peste foi. Coaceti plăcinta la cuptor, la foc potrivit. Presăraţi plăcinta cu zahăr praf înainte de tăiere.

Placinta cu dovleac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.