Retete culinare: Placinta cu varza

Printeaza

Placinta cu varza din: aluat, varza, ceapa, ulei, sare si piper.

 

Ingrediente:

  • 400 g aluat foitaj
  • 800 g varza noua
  • 3-4 cepe mari
  • 6 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • ulei pentru tava

 

Mod de preparare:

Impărţiţi aluatul în două bucăţi egale. Intindeţi o foaie dintr-o bucată şi tapetaţi cu ea fundul şi marginile unei tăvi de aragaz.

Curăţaţi varza, spălaţi-o şi tocaţi-o mărunt. Căliţi într-o tigaie, în ulei, ceapa tocată mărunt şi varza tocată, 30 de minute.

Puneti-le peste foaia din tavă. Presăraţi cu sare şi piper. Deasupra puneţi foaia de aluat rămasă.

Lipiţi marginile celor două foi de aluat.

Ungeţi plăcinta cu ou sau ulei deasu­pra şi coaceţi-o la foc potrivit.

Placinta cu varza

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.