Retete culinare: Plăcintă cu spanac
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta cu:spanac, faina, apa, ceapa, oua, fulgi de ardei dulce, branza de capra, menta uscata, cartofi, unt, sare, piper, rosii.
- 400 g făină
- 230 ml apă
- un kilogram spanac
- o ceapă
- 4 ouă
- o lingură cu fulgi de ardei dulce
- 300 g brânză de capră
- o linguriţă cu mentă uscată
- doi cartofi
- 100 g unt
- sare
- piper
- roşii
Mod de preparare:
Cartofii se fierb, se curăţă de coajă, se lasă să se răcească şi se toacă mărunt. Spanacul se fierbe, se scurge de apă, se toacă şi se pune într-o strecurătoare. Se amestecă împreună cu trei ouă, sare, piper, menta uscată şi brânza de capră sfărâmată. Se adaugă mărar tocat, fulgii de ardei, ceapa tocată mărunt, cartofii şi se amestecă.
Apa călduţă se amestecă bine cu 50 g unt topit, oul rămas şi un sfert de linguriţă cu sare. Se amestecă, se toarnă peste făină şi se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare. Se lasă să se odihnească zece minute, apoi se împarte în bucăţi egale.
Se întind foi subţiri şi se ung cu unt topit. Se stropeşte o formă cu unt, se pun două foi, se toarnă jumătate din compoziţie, se aşază deasupra restul de foi şi iar compoziţie.
Plăcintă cu spanac
Pofta buna!