Retete culinare: Plăcintă cu spanac

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu:spanac, faina, apa, ceapa, oua, fulgi de ardei dulce, branza de capra, menta uscata, cartofi, unt, sare, piper, rosii.

Ingrediente:Plăcintă cu spanac

  • 400 g făină
  • 230 ml apă
  • un kilogram spanac
  • o ceapă
  • 4 ouă
  • o lingură cu fulgi de ardei dulce
  • 300 g brânză de capră
  • o linguriţă cu mentă uscată
  • doi cartofi
  • 100 g unt
  • sare
  • piper
  • roşii

Mod de preparare:

Cartofii se fierb, se curăţă de coajă, se lasă să se răcească şi se toacă mărunt. Spanacul se fierbe, se scurge de apă, se toacă şi se pune într-o strecurătoare. Se amestecă împreună cu trei ouă, sare, piper, menta uscată şi brânza de capră sfărâmată. Se adaugă mărar tocat, fulgii de ardei, ceapa tocată mărunt, cartofii şi se amestecă.

Apa călduţă se amestecă bine cu 50 g unt topit, oul rămas şi un sfert de linguriţă cu sare. Se amestecă, se toarnă peste făină şi se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare. Se lasă să se odih­nească zece minute, apoi se împarte în bucăţi egale.

Se întind foi subţiri şi se ung cu unt topit. Se stropeşte o formă cu unt, se pun două foi, se toarnă jumătate din compoziţie, se aşază deasupra restul de foi şi iar com­poziţie.

Plăcintă cu spanac

Plăcintă cu spanac

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.