Retete culinare: Placinta cu peste
PrinteazaO reteta de placinta cu peste din: ulei de masline, praz, fileuri de peste alba, macrou, lapte, oua, smantana, piure de cartofi si branza Cedar.
- 1 lingura ulei de masline
- 2 fire de praz, taiat rondele
- 500 g fileuri de peste alb
- 300 g peste afumat (macrou)
- 300 ml lapte
- 300 ml smantana
- 4 oua mari, fierte moi, taiate jumatati
- 600 g piure de cartofi
- 50 g branza Cedar, rasa
Mod de preparare:
Preîncalzeşte cuptorul la semnul 6/200′ C. Incinge uleiul într-o tigaie, adaugă prazul şi căleşte aproximativ 7 minute. Scoate apoi rondelele şi dă-le deoparte. Pune în tigaie fileurile de peşte alb şi macroul, apoi acoperă cu un capac.
Lasă să dea în clocot, apoi fierbe la foc mic, 5 minute. Scoate fileurile din tigaie şi rupe-le bucăţi. Incorporează smântână în sosul de lapte din tigaie, lasă să se încălzească şi adaugă prazul.
Pune peştele într-un vas de copt, aşază jumătăţile de ou deasupra, apoi toarnă sosul de smântână. Pune piureul deasupra şi presară parmezanul. Coace la cuptor 30 minute, până ce piureul capătă o crustă aurie.
Placinta cu peste
Pofta buna!