Retete culinare: Placinta cu carne de vita
PrinteazaPlacinta cu carne de vita din: aluat frantuzesc, carne de vita, sare, piper macinat, salvie, ulei de masline, pasta de masline, patrunjel, ou si galbenus de ou.
- 500 g aluat frantuzesc
- 400 g carne de vita
- sare
- piper negru macinat
- salvie uscata si proaspata
- 2-3 lingurite ulei de masline
- 2 lingurite pasta de masline
- o legatura patrunjel
- un ou
- galbenus de ou pentru uns
Mod de preparare:
Se pregăteşte carnea de vită, se toacă în robot si se căleşte în uleiul de măsline. Se adaugă apă călduţă puţin câte puţin şi se scade la foc potrivit.
Spre final, se condimentează cu sare, piper şi salvie uscată. Pasta de măsline se pune la sfârşit şi se lasă să se răcorească.
Se adaugă pătrunjelul tocat, salvia proaspătă şi oul şi se omogenizează. Se întinde aluatul, se pune umplutura şi se rulează.
Se unge cu gălbenuşul bătut şi se coace la 160°C.
Placinta cu carne de vita
Pofta buna!