Retete culinare: Piept de pui umplut

Printeaza

O reteta de piept de pui umplut din: piept de pui, spanac, unt, gorgonzola, dovlecel, rosii, parmezan, pesmet, masline, rozmarin, zeama de lamaie, boia, ulei si sare.

Ingrediente:Piept de pui umplut

  •  2 piepti de pui
  • 300 g spanac
  • 1 lingura cu unt
  • 200 g gorgonzola
  • 1 dovlecel
  • 2 rosii
  • 1 lingura cu parmezan ras
  • 1 lingura cu pesmet
  • 1 lingura cu masline
  • rozmarin
  • zeama de lamaie
  • boia
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă spanacul frunză cu frunză şi opăreşte-l în apă cu sare câteva minute, apoi lasă-l la scurs. Toacă grosier spanacul când s-a ră­cit, amestecă-l cu untul frecat, parmezanul şi pesmetul. Taie piepţii pe jumătate, crestează-i pe mijloc, sărează-i şi presară puţină boia.

Unge cu gorgonzola pe inte­rior, într-un strat mai gros, apoi adaugă o lingură cu spanac. Prinde cele două părţi cu o scobitoare. Incin­ge ulei într-o tigaie şi prăjeşte piepţii de pui pe ambele părţi. Scoate-i pe un şervet de hârtie pentru a se scurge grăsimea.

Spală dovlecelul şi roşiile, feliază-le şi frige-le pe grătarul încins câteva minute. Pune-le pe farfurie, stropeşte-le cu puţin ulei, zeamă de lămâie şi un strop de sare, iar deasupra, pune câte o bucată de pui tăiată pe lăţime, rozmarin şi câteva masline.

Piept de pui umplut

Piept de pui umplut

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.