Retete culinare: Piept de pui umplut
PrinteazaO reteta de piept de pui umplut din: piept de pui, spanac, unt, gorgonzola, dovlecel, rosii, parmezan, pesmet, masline, rozmarin, zeama de lamaie, boia, ulei si sare.
- 2 piepti de pui
- 300 g spanac
- 1 lingura cu unt
- 200 g gorgonzola
- 1 dovlecel
- 2 rosii
- 1 lingura cu parmezan ras
- 1 lingura cu pesmet
- 1 lingura cu masline
- rozmarin
- zeama de lamaie
- boia
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Curăţă spanacul frunză cu frunză şi opăreşte-l în apă cu sare câteva minute, apoi lasă-l la scurs. Toacă grosier spanacul când s-a răcit, amestecă-l cu untul frecat, parmezanul şi pesmetul. Taie piepţii pe jumătate, crestează-i pe mijloc, sărează-i şi presară puţină boia.
Unge cu gorgonzola pe interior, într-un strat mai gros, apoi adaugă o lingură cu spanac. Prinde cele două părţi cu o scobitoare. Incinge ulei într-o tigaie şi prăjeşte piepţii de pui pe ambele părţi. Scoate-i pe un şervet de hârtie pentru a se scurge grăsimea.
Spală dovlecelul şi roşiile, feliază-le şi frige-le pe grătarul încins câteva minute. Pune-le pe farfurie, stropeşte-le cu puţin ulei, zeamă de lămâie şi un strop de sare, iar deasupra, pune câte o bucată de pui tăiată pe lăţime, rozmarin şi câteva masline.
Piept de pui umplut
Pofta buna!