Retete culinare: Piept de pui umplut
PrinteazaO reteta de piept de pui umplut din: piept de pui, feta, costita, vin alb, cartofi noi, patrunjel, fasole verde, mustar cu boabe intregi, unt si ulei de floarea soarelui.
- 4 bucati mici de piept de pui, fara pielita, dezosat
- 140 g feta, taiata cuburi
- 8 felii costita
- 100 ml vin alb, sec
- 500 g cartofi noi
- 2 linguri patrunjel proaspat, tocat
- 200 g fasole verde, fiarta si scursa de lichid
- 2 linguri mustar cu boabe intregi
- un cub de unt
- 1 lingura ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Preîncalzeşte cuptorul la semnul 6/200 C. Crestează pieptul de pui şi aşază în crăpătură câte un cub de brânză Acoperă cu câte o felie de costiţă şi aşază în tava de copt. Combină 1 lingură de muştar cu vinul şi stropeşte carnea. Dă la cuptor 20-25 de minute.
Intre timp, fierbe cartofii până când se pătrund, zdrobeşte-i uşor şi amestecă cu muştarul rămas, pătrunjelul şi untul, incinge uleiul într-un vas adâncit şi sotează fasolea verde. Serveşte pieptul de pui cu cartofii şi fasolea verde şi stropit cu sucurile din tavă.
Piept de pui umplut
Pofta buna!