Retete culinare: Peste la tigaie
PrinteazaO reteta delicioasa de peste cu: ton, somon, ardei gras, rosii, cartofi, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, vin alb, supa, cimbru.
- 500 g ton congelat sau somon
- 2 ardei roşii şi verzi
- 3 roşii
- 6 cartofi de dimensiuni medii
- 2 cepe
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
- 100 ml vin alb
- 200 ml supă
- 1 linguriţă cimbru tocat
Mod de preparare:
Dezgheţaţi peştele, spălaţi-l şi uscaţi-l pe un şervet de bucatarie. Tăiaţi-l cubuleţe. Pregătiţi legumele. Tăiaţi ardeiul fâşii, roşiile cubuleţe, iar cartofii falii rotunde. Tocaţi ceapa şi usturoiul.
Incingeţi uleiul într-o tigaie mare. Căliţi ardeiul, ceapa şi usturoiul, având grijă să nu se ardă. Condimentaţi-le cu sare şi piper. Stingeţi apoi cu vin şi supă şi roşiile, cartofii şi cimbrul. Acoperiţi cu un capac şi fierbeţi totul cca. 20 de minute.
Peste la tigaie
Pofta buna!