Retete culinare: Peste la tigaie

Printeaza

O reteta delicioasa de peste cu: ton, somon, ardei gras, rosii, cartofi, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, vin alb, supa, cimbru.

Ingrediente:Peste_la_tigaie

  • 500 g ton congelat sau somon
  • 2 ardei roşii şi verzi
  • 3 roşii
  • 6 cartofi de dimensiuni medii
  • 2 cepe
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 100 ml vin alb
  • 200 ml supă
  • 1 linguriţă cimbru tocat

Mod de preparare:

Dezgheţaţi peştele, spălaţi-l şi uscaţi-l pe un şervet de bucatarie. Tăiaţi-l cubuleţe. Pregătiţi legu­mele. Tăiaţi ardeiul fâşii, roşiile cubuleţe, iar cartofii falii rotunde. Tocaţi ceapa şi usturoiul.

Incingeţi uleiul într-o tigaie mare. Căliţi ardeiul, ceapa şi usturoiul, având grijă să nu se ardă. Condimentaţi-le cu sare şi piper. Stingeţi apoi cu vin şi supă şi roşiile, cartofii şi cimbrul. Acoperiţi cu un capac şi fierbeţi totul cca. 20 de minute.

Peste la tigaie

Peste_la_tigaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.