Retete culinare: Perisoare în sos de roşii
PrinteazaO reteta de perisoare in sos de rosii din: piept de curcan, ceapa, morcov, orez, ou, paine, lapte, sare, rosii, ulei, faina, zahar, frunze de telina si sare.
- 1 piept de curcan
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 ceşcuţă cu orez fiert
- 1 ou
- 2-3 felii de pâine
- 1 ceşcuţă cu lapte
- sare
pentru sos de rosii:
- 1 kg roşii
- 2 linguri cu ulei
- 1 lingură cu făină
- 1 linguriţă cu zahăr
- câteva frunze de ţelină
- sare
Mod de preparare:
Dă carnea prin maşina de tocat împreună cu ceapa. Amestec-o apoi cu orezul fiert, morcovul ras, pâinea înmuiată în lapte şi stoarsă şi oul bătut cu sare şi piper. Cu palmele umede, modelează perişoare şi fierbe-le în apă cu sare.
Intre timp, decojeşte roşiile şi trece-le printr-o sită deasă. Lasă pe foc cam 15 minute. Rumeneşte făina în ulei, stinge cu sucul de roşii fierbinte. Potriveşte de sare şi zahăr după gust. Adaugă frunzele de ţelină tocate fin şi lasă pe foc câteva minute, până se îngroaşă sosul. Serveşte perişoarele cu sosul de roşii.
Perisoare în sos de roşii
Pofta buna!