Retete culinare: Perisoare în sos de roşii

Printeaza

O reteta de perisoare in sos de rosii din: piept de curcan, ceapa, morcov, orez, ou, paine, lapte, sare, rosii, ulei, faina, zahar, frunze de telina si sare.

Ingrediente:Perisoare în sos de roşii

  • 1 piept de curcan
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ceşcuţă cu orez fiert
  • 1 ou
  • 2-3 felii de pâine
  • 1 ceşcuţă cu lapte
  • sare

pentru sos de rosii:

  • 1 kg roşii
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 lingură cu făină
  • 1 linguriţă cu zahăr
  • câteva frunze de ţelină
  • sare

 

Mod de preparare:

Dă carnea prin maşina de tocat împreună cu ceapa. Amestec-o apoi cu orezul fiert, morco­vul ras, pâinea înmuiată în lapte şi stoarsă şi oul bătut cu sare şi piper. Cu palmele umede, modelează perişoare şi fierbe-le în apă cu sare.

Intre timp, decojeşte roşiile şi trece-le printr-o sită deasă. Lasă pe foc cam 15 minute. Rumeneşte făina în ulei, stinge cu sucul de roşii fierbinte. Potriveşte de sare şi zahăr după gust. Adaugă frunzele de ţelină tocate fin şi lasă pe foc câteva minute, până se îngroaşă sosul. Ser­veşte perişoarele cu sosul de roşii.

Perisoare în sos de roşii

Perisoare în sos de roşii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.