Retete culinare pentru sarbatorile pascale

Printeaza

 

Retete culinare pentru sarbatorile pascale

 

Retete_1

Reteta zilei: Piersici umplute

Cu siguranta va sunt dragi piersicile umplute pentru ca sunt gustoase si mai ales pentru ca va amintesc de copilarie cand mamele noastre le pregateau duminica pentru noi. Piersicile sunt niste fursecuri umplute cu nutella sau cu crema de ciocolata care daca le incercati o data, in mod sigur o sa devina o reteta de…

Read more »

Reteta zilei: Rulouri cu carne de miel

Rulouri cu carne de miel din: muschi de miel, ulei vegetal, sare, piper si fasole boabe. 2 randuri muschi de miel cu os 1 lingura de ulei vegetal Sare si piper dupa gust Fasole boabe pentru servire       Mod de preparare: Folosind un cutit ascutit, indepartati stratul de grasime. Dezosati carnea de miel.…

Read more »

Reteta zilei: Tarta cu afine, merisoare si frisca cu aroma de portocale

Tarta cu afine, merisoare si frisca cu aroma de portocale din: albus de ou, merisoare, lichior de portocale, afine, nuci, zahar brun, amidon, scortisoara, ghimbir, cuisoare, coaja de portocala, suc de portocala, nuci, faina, unt, coaja de lamaie, scortisoara, ghimbir, ceai, cuisoare, sare de mare si smantana. Ingrediente umplutura: 1 albus de ou, bătut ușor…

Read more »

Reteta zilei: Chifle cu stafide

Chifle cu stafide din: faina, apa, lapte praf, zahar de pudra, sare, drojdie, ou, unt nesarat, amestec de condimente, stafide. 15g faina 75g de apa 240g faina 15g lapte praf 40g pudra de zahăr 3g sare 5g drojdie 1 ou 85g apa calda 20g unt nesarat moale 5g amestec de condimente 60g stafide Ingrediente pasta…

Read more »

Reteta zilei: Salata aromata cu ceapa si varza

Salata aromata cu ceapa si varza din: varza chinezeasca, sare de mare, ceapa verde, usturoi, ghimbir, pasta de chili, otet de orez si zahar. Ingrediente: 1 varza chinezeasca 4 linguri sare de mare 2 fire cepaa verde, tocate 2 caței de usturoi, tocat 1 lingurita de ghimbir proaspat, ras 2 linguri pasta de Chili 1/2…

Read more »

Reteta zilei: Coaste de miel in crusta de pesmet

Coaste de miel in crusta de pesmet din: coaste de miel, unt nesarat, ulei de masline, sare, piper, piure de mazare, pesmet, patrunjel, usturoi, mustar de dijon. Ingrediente: 2 randuri coaste de miel 15g unt nesarat 1 lingura de ulei de masline Sare si piper dupa gust Piure de mazare pentru servire Ingrediente pentru crusta:…

Read more »

Reteta zilei: Salata de paste cu ton si legume

Salata de paste cu ton si legume din: paste, ton in ulei, masline, castraveti, sare, piper, coaja de lamaie, suc de lamaie, ulei de masline si maioneza. Ingrediente: 200-300 g paste 2 cutii ton in ulei vegetal 8 masline taiate felii 2 castraveți, tăiati cubulete mici sare si piper negru dupa gust Ingrediente dressing: coaja…

Read more »

Reteta zilei: Cotlete de porc in sos de mustar

Cotlete de porc in sos de mustar din: cotlet de porc, sare, piper, ulei migdale, ulei de masline, supa de pui, lapte, lapte si mustar dijon. Ingrediente: 2 cotlete de porc fără os sare si piper pentru asezonare 1/4 ceasca ulei migdale 1-2 linguri ulei de măsline 1/2 ceasca supa de pui 3 linguri lapte…

Read more »

Reteta zilei: Gnocchi cu ricotta si dovleac cu sos de usturoi

Gnocchi cu ricotta si dovleac cu sos de usturoi din: oua, ricotta, piure de dovleac, faina, parmezan, usturoi, sare de mare, piper negru, scortisoara, nucsoara, unt nesarat, usturoi. Ingrediente: 2 oua mari 1 bucata ricotta 1 cană piure de dovleac 1 ½ cupe făină ½ ceasca parmezan ras 2 catei usturoi, tocat 1 lingura sare…

Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu mere si ciocolata

Prajitura cu mere si ciocolata din: unt, zhaar, faina, ciocolata neagra, oua, cacao, nuci, praf de copt, sare, coaja de portocala, mar, zahar tos. Ingrediente: 120g unt 200g zahar 300g faina 100g ciocolata neagra 5 oua 20g cacao 80g nuci 1 pachet praf de copt sare coaja rasa de la o portocala 1 mar 1…

Read more »

Reteta zilei: Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci, busuioc, suc de rosii, apa, salata creata, branza de vaci, oua, parmezan, foi lasagna si mozzarella. Ingrediente: 1 lingura ulei de măsline 1/2 ceapa mare, tocata 6 catei mari de usturoi, tocat fin 300 g ciuperci tocate 1 linguriță busuioc uscat 2 1/2 căni suc de…

Read more »

Reteta zilei: Burgeri de miel

Un preparat deosebit de gustos si delicios, burgerii de miel, pot fi o alternativa in orice moment si mai mult decat atat sunt rapid și simplu de preparat. 500g tocată de miel 80g ceapa tocata marunt 1 cațel de usturoi, zdrobit ½ lingura de rozmarin tocat 1 ou 2 lingurite de mustar Dijon 60g pesmet…

Read more »

Reteta zilei: Salata cu sos mediteranean

Salata cu sos mediteranean din: hummus, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, salata verde, branza feta, masline si capere. Ingrediente: 2/3 ceasca hummus 5 linguri ulei de măsline 3 linguri suc proaspat de lamaie sare, piper negru dupa gust Ingrediente: 1 salata verde branza feta maruntita 5-6 măsline Kalamata 1 lingura capere  …

Read more »

Reteta zilei: Supa crema de sparanghel

O supa extrem de savuroasa este supa crema de sparanghel. Nu numai ca este sanatoasa, dar este si foarte bogata in vitamine si va ajuta sa va mentineti sanatatea mereu buna. Ingrediente: 1 kg sparanghel 100 g Cartofi 35g ceapa 1 catel de usturoi 700 ml de supa de pui sau de legume 30 g…

Read more »

Reteta zilei: Chec englezesc cu stafide si fructe confiate

Cand doriti sa va potoliti pofta de ceva dulce, un plum cake este ideal sau mai pe romaneste va recomandam un chec englezesc cu stafide si fructe confiate. Foarte important pentru reteta de chec englezesc cu stafide si fructe confiate este ca trebuie sa folositi untul si ouale la temperatura camerei. Ingrediente: 100g stafide 150g…

Read more »

Reteta zilei: Cotlete de miel

Cotlete de miel din: cotlete de miel, ulei vegetal, unt nesarat, sare, piper si garnitura. 3 cotlete de miel 2 linguri de ulei vegetal 5g unt nesarat Sare si piper dupa gust Garnitura dupa preferinta       Mod de preparare: Asezonati cotletele de miel cu sare si piper dupa gust. Incalziti uleiul și untul…

Read more »

Reteta zilei: Crochete de peste

Crochete de peste din: fileuri de cod, oua, unt, faina, vin alb, apa, ulei, sare, piper si pesmet. Ingrediente: 400 g fileuri de cod 2 oua 50 g unt 2 linguri de faina 50 ml vin alb 200 ml de apa ulei sare piper pesmet   Mod de preparare: Fileurile de cod se spala si…

Read more »

Reteta zilei: Linguini cu avocado si broccoli

Linguini cu avocado si broccoli din: linguini, broccoli, ulei de masline, usturoi, coaja de lamaie, pasta de ardei, otet de vin alb, sos de soia, apa, suc de lime, sare, piper, spanac si avocado. 500 g linguini 1 broccoli rupt in buchetele mici 2 linguri ulei de măsline 1 capatana de usturoi, tocat 1 lingurita…

Read more »

Reteta zilei: Piept de pui cu coriandru si sos de curry thailandez

Piept de pui cu coriandru si sos de curry thailandez din: piept de pui, ghimbir, usturoi, unt de arahide, ghimbir, usturoi, otet de orez, sos de soia, zahar, sos de curry rosu thailandez, supa de pui, piper, ulei de arahide, lapte de cocos si coriandru. Ingrediente: 4 bucati piept de pui 2 linguri ghimbir proaspat…

Read more »

Reteta zilei: Bascute cu crema

Cui nu-i plac bascute cu crema abia scoase din cuptor? Nu aceasta este intrebarea pentru ca toti o sa raspundeti afirmativ, asa ca noi o sa va invatam cum sa le preparati rapid si foarte gustos. pentru aluat: 450 gr faina 2 oua 3 linguri ulei 200 ml lapte cald 50 gr drojdie proaspata 4…

Reteta zilei: Pulpa de miel in sos de vin cu piure de cartofi sau spanac

Un preparat delicios si gustos, pulpa de miel in sos de vin servita cu piure de cartofi sau spanac nu poate lipsi de pe masa, iar invitatilor le va placea cu siguranta! 1 bucata pulpa de miel 750ml de vin rosu 500ml supa de miel 500 ml supa de vita 140g ceapa rosie 150g morcovi…

Read more »

Reteta zilei: Salata de legume cu sos

Salata de legume cu sos din: maioneza, suc de ananas, zahar, sos sriracha, mere, nap, coriandru, sare si piper. Ingrediente dressing: 1/2 cana maioneza 1/3 ceasca suc de ananas 2 lingurite zahăr 2-3 lingurite sos Sriracha Ingrediente: 2/3 varză, tocata 2 mere, fara cotoare, taiate fasii subtiri 1 bucata jicama, curatat si tăiat fâșii subtiri…

Read more »

Reteta zilei: Copanele de pui crispy cu sos sriracha

Copanele de pui crispy cu sos sriracha din: copanele de pui, faina, amidon, bere, usturoi, piper cayenne, fulgi de porumb, ulei, sare, piper, faina si sos sriracha. Ingrediente: 8 copanele de pui 1 cană făină 1 lingura amidon 1 1/4 ceasca bere 3/4 lingurita praf de usturoi 1/4 lingurita piper cayenne 4-5 cupe fulgi de…

Read more »

Reteta zilei: Salata cu branza si smochine

Salata cu branza si smochine din: branza, salata creata, ulei de masline, otet balsamic, smochine, nuci si sare. Ingrediente: 1 bucata branza 1 salata creață 3 linguri ulei de măsline 3 linguri de otet balsamic sau suc de lamaie 8 smochine proaspete 1/3 ceasca nuci tocate 1/4 linguriță de sare   Mod de preparare: Ungeti…

Read more »

Reteta zilei: Corn impletit

Corn impletit din: apa, drojdie, sare, ou, zahar, unt, faina, ulei si seminte de mac. Ingrediente: 1/2 cana de apa 1/3 linguri de drojdie 1/3 linguri de sare 1 ou, batut 2 linguri de zahar 2 linguri de unt 1 3/4 ceasca faina 1/2 lingurita ulei 1 ou batut cu 1 lingurița de apa semințe…

Read more »

Reteta zilei: Rosii umplute cu oua

Rosii umplute cu oua din: ulei extravirgin de masline, salata verde, usturoi, patrunjel, sare, piper, parmezan, rosii si oua. Ingrediente: 1/2 cana, plus 2 linguri  ulei extravirgin de măsline 1 salata verde 1 catel de usturoi mare 1/4 ceasca frunze patrunjel 1/2 linguriță de sare 3/8 linguriță de piper negru 1/2 cana parmezan, plus suplimentar…

Read more »

Reteta zilei: Salata de Broccoli dulce acrisoara

Salata de Broccoli dulce acrisoara din: broccoli, ceapa rosie, bacon, nuci pecan, branza cheddar, maioneza, vin de otet, zahar, sare si piper. 8 cesti broccoli proaspat rupt in buchetele mici 1/2 ceapa rosie mica, tocata 6 felii de bacon maruntit 1/2 cană nuci pecan tocate 1 cana branza Cheddar rasa Ingrediente pentru dressing: 1/2 ceasca…

Read more »

Reteta zilei: Briose cu iaurt si dulceata de afine

Briose cu iaurt si dulceata de afine din: iaurt, faina, zahar, unt, oua, esenta de vanilie, bicarbonat de sodiu, praf de copt, fulgi de ciocolata si dulceata de afine. Ingrediente: 250g iaurt 250g faina 100g zahar 50g unt 2 oua 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita praf de copt…

Read more »

Reteta zilei: Clatite cu carne de rata

Clatite cu carne de rata din: rata, usturoi, ghimbir, ardei chili, ceapa, anason, condimente chinezesti, otet de vin alb, sos de soia, ulei de susan, sos de peste, apa, faina si zahar pudra. 1 rața 3 catei de usturoi 20 g Ghimbir proaspat 20g ardei chili verde 160g ceapa 1 stea de anason 2 lingurite…

Read more »

Reteta zilei: Peltea de gutui

Gutuia este un fruct gustos si aromat si singurul de la care nu se arunca nimic. Dupa ce ati facut dulceata de gutui v-au ramas cojile si cotoarele din care puteti obtine o delicioasa peltea de gutui. Ingrediente: cojile si cotoarele care v-au ramas de la dulceata de gutui 3-4 mere 1,5 litri apa 1…

Read more »

Reteta zilei: Biscuiti cu migdale

Biscuiti cu migdale din: faina, praf de copt, sare, migdale, nucsoara, scortisoara, cuisoare, zahar, oua, esenta de vanilie si albus de ou. Ingrediente: 1 1/4 cupe faina 2 lingurite praf de copt sare 1 cana migdale feliate 1/2 lingurita nucsoara 1/2 lingurita scortisoara 1/4 lingurita cuisoare 3/4 ceasca de zahar 2 oua 1 lingurita esenta…

Read more »

Reteta zilei: Cannelloni cu bacon si sos bechamel

Cannelloni cu bacon si sos bechamel din: foi pentru cannelloni, radicchio, cascaval afumat, bacon, alune, unt, ulei, sare, piper, unt, faina, lapte si nucsoara. foi pentru cannelloni 900g radicchio 220g cascaval afumat 220g felii de bacon 80g alune decojite 70g unt ulei sare piper pentru sos bechamel pregatit ca aici: 30 g unt fara sare…

Read more »

Reteta zilei: Dulceata de gutui

Dulceata de gutui este una dintre cele mai parfumate si aromate dulceturi, cu un gust unic si o culoare deosebita care ne incanta pe toti. Desi necesita putina munca, dulceata de gutui nu trebuie sa lipseasca din camara noastra. 1,5 kg gutui 1 litru apa 1 kg zahar 2 lamai 1 portocala 2 pliculete zahar…

Read more »

Reteta zilei: Tort de ciocolata cu mascarpone si piersici

Aveti un eveniment deosebit in familie sau pur si simplu vreti sa incercati ceva deosebit in weekend si nu stiti ce tort sa pregatiti? Noi avem raspunsul pentru dumneavoastra si va recomandam cu drag sa incercati acest tort de ciocolata cu mascarpone si piersici care nu-i deloc greu de realizat, dar care este foarte bun…

Read more »

Reteta zilei: Tacos cu carne de curcan si sos tabasco

Tacos cu carne de curcan si sos tobasco din: ceapa, ulei de masline, condimente, usturoi, carne de curcan, ardei iute, rosii, suc de lamaie, sare, tortilla, sos tabasco, fasole neagra, coriandru, suc de lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 1 ceapa, taiata cuburi 3 lingurite ulei de masline Amestec de condimente pentru tacos 1 lingura…

Read more »

Reteta zilei: Hamburgheri cu carne de vita

Hamburgheri cu carne de vita din: ulei de canola, ceapa rosie, telina, sos sriracha, usturoi, ghimbir, sare, piper, carne de vita tocata, rosii, sos hoisin, suc de limeta, chifle si salata de varza. Ingrediente: 2 linguri de ulei de canola sau ulei vegetal 2 cepe rosii, tocate 1 ceasca telina tocata marunt 3 linguri de…

Read more »

Reteta zilei: Tarta cu gem de prune si migdale

Tarta cu gem de prune si migdale  – aluat pentru tarta pe care il gasiti pregatit aici unde aveti intreg procesul de preparare cu tot cu imagini. Ingrediente: pentru umplutura: 300-400g gem de prune 2 linguri cacao 2 linguri rom migdale prajite   Mod de preparare: Aluatul se pregateste dupa cum ati vazut aici. Se…

Read more »

Reteta zilei: Salata cu varza de bruxelles, bacon, afine si branza de capra

Salata cu varza de bruxelles, bacon, afine si branza de capra din: bacon, varza de bruxelles, ceapa, usturoi, otet balsamic, sare, piper, afine si branza de capra. 4 bucati bacon, tocate 4-5 cupe frunze de varza de Bruxelles 1 ceapa, tocata 1 lingurita usturoi pisat 2 linguri de otet balsamic sare si piper dupa gust…

Read more »

Reteta zilei: Fondue cu doua feluri de branza

Fondue cu doua feluri de branza din: branza gruyere, branza emmental, amidon de porumb, usturoi, suc de struguri albi, apa, otet de vin alb, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 1/2 Cana branza Gruyere, maruntita 1 1/2 Cana branza Emmental, maruntita 2 linguri de amidon de porumb 1 cațel de usturoi, cojit 1/2…

Read more »

Reteta zilei: Melcisori cu stafide si lapte

Melcisori cu stafide si lapte din: faina, drojdie, oua, zahar, ulei, lapte, sare, coaja de lamaie, zahar vanilat, frisca, lapte, esenta de vanilie, ou, zahar si stafide. Ingrediente: 500g faina 20g drojdie 2 oua 70g zahar 40 ml ulei 220 ml lapte un varf lingurita sare coaja rasa de la o lamaie 2 pliculete zahar…

Reteta zilei: Tort de cafea cu crema ganache

Tort de cafea cu crema ganache din: oua, unt, zahar, faina, cafea instant, praf de copt, zahar vanilat, rom, gem de caise, ciocolata neagra si frisca. Ingrediente: pentru blat: 6 oua 300g unt moale 200g zahar 300g faina 2 linguri cafea instant 2 lingurite praf de copt 1 pliculet zahar vanilat 3 linguri rom pentru…

Read more »

Reteta zilei: Salata de pui cu broccoli, ardei rosu si dressing cu unt de arahide

Salata de pui cu broccoli, ardei rosu si dressing cu unt de arahide din: ulei de seminte de struguri, unt de arahide, sos de soia, suc de lamaie, radacina de ghimbir, usturoi, zahar, carne de pui, ardei gras, broccoli si alune. Ingrediente dressing: 3 linguri ulei de seminte de struguri 1/2 cana unt de arahide…

Read more »

Reteta zilei: Risotto cu spanac

Risotto cu spanac din: ardei, ulei de masline, ceapa, orez, vin alb sec, supa de pui, unt, parmezan, spanac, sare, piper, busuioc si parmezan. Ingrediente: 2 ardei roșii 2 linguri ulei de masline 1 ceapa alba, tocata cuburi 1 ceasca de orez Arborio 1/4 ceasca vin alb sec 4 cesti supa de pui 2 linguri…

Read more »

Reteta zilei: Gogosi pufoase

Gogosi pufoase din: faina, lapte, unt, ulei, oua, drojdie, zahar, esenta de vanilie, coaja de lamaie, sare, ulei si zahar pudra. Ingrediente: 1kg faina 400ml lapte 50g unt 50ml ulei 2 oua 50g drojdie proaspata 6 linguri zahar esenta de vanilie coaja rasa de la o lamaie praf de sare ulei pentru prajit gogosile zahar…

Read more »

Reteta zilei: Ciulama de iepure

Ciulama_de_iepure _22Ciulamaua de iepure nu este o reteta foarte des preparata, insa gustul carnii de iepure impreuna cu sosul este unul inconfundabil, un adevarat deliciu pe farfuria dumneavoastra. Ingrediente: 600g carne de iepure 2 morcovi 1 pastarnac 1/2 telina 2 cepe 100g unt 300ml lapte fierbinte 3 linguri faina sare piper   Mod de preparare: Carnea…

Read more »

Reteta zilei: Salata de cruditati

Salata de cruditati din: varza, morcovi, maioneza, otet de orez, zahar, castraveti murati, sare, piper cayenne si marar. Ingrediente: 1 varza, tocata 1/2 ceasca morcovi, maruntiti 3/4 ceasca maioneza 1/3 ceasca de otet de orez 1/4 ceasca de zahar 2 linguri zeama de catraveti murati 1/2 lingurita de sare 1 vârf de cuțit de piper…

Read more »

Reteta zilei: Placinta cu mere si branza

Placinta cu mere si branza din: mere, lamaie, oua, esenta de vanilie, zahar, branza, unt, faina, drojdie si gem. Ingrediente: 1,25 kg mere 1 lamaie 5 oua 1 lingurita esenta de vanilie 200g zahar 125g branza 100g unt 150g faina 1 pliculet drojdie uscata 3 linguri gem   Mod de preparare: Se spala bine merele…

Read more »

Reteta zilei: Rulouri de piept de pui umplut cu sparanghel si ardei copt pe pat de spanac

Rulouri de piept de pui umplut cu sparanghel si ardei copt pe pat de spanac din: sparanghel, ardei copt, sos pesto, mozzarella, piept de pui, ulei de masline, spanac, sare grunjoasa si piper. Ingrediente: 1/4 buchet sparanghel 1 ardei rosu copt, taiat cuburi 1 lingura sos pesto 1 ceasca mozzarella maruntita 2 bucati piept pui,…

Read more »

Reteta zilei: Cotlete de porc cu sos de cirese

Cotlete de porc cu sos de cirese din: cotlete de porc, spanac, ulei de masline, cirese, vin rosu, cimbru, mustar, otet de vin rosu, miere, sare si piper. Ingrediente: 4 cotlete de porc fara os spanac 3 linguri ulei de masline 2 cesti cirese, fara samburi 1/4 ceasca vin rosu 1/4 ceasca de apa 2…

Read more »

Reteta zilei: Bruschete cu creveti, ciuperci si fasole verde

Bruschete cu creveți, ciuperci și fasole verde din: paine, ulei de masline, usturoi, piper rosu, ciuperci, creveti, fasole verde, rosii cherry, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 felie paine feliata 3 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, unul taiat in jumatate și celalat pisat 1 varf de cuțit de piper rosu ciuperci feliate…

Read more »

Reteta zilei: Spaghete Bolognese cu carne de vita

Spaghete Bolognese cu carne de vita din: carne de vita, boia de ardei, piper rosu, ceapa, morcovi, tulpina de telina, usturoi, rosii, supa de pui, vin rosu, miere, ierburi proaspete, sos worcestershire, spaghete, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 500 g carne de vita 1 lingura boia de ardei 1 varf de cuțit de piper rosu…

Read more »

Reteta zilei: Salata de linte cu ardei copt, patrunjel si migdale

Salata de linte cu ardei copt, patrunjel si migdale din: linte verde, ardei rosu, patrunjel, migdale, ulei de masline, suc de lamaie, nucsoare, sare si piper. Ingrediente: 2 cupe linte verde 2 ardei rosu copt, taiat fașii 1 ceasca patrunjel tocat 1 ceasca migdale tocate 2 linguri ulei de masline Sucul de la o jumatate…

Read more »

Reteta zilei: Ciorba ardeleneasca de vita

Ciorba ardeleneasca de vita din: carne de vita, pastarnac, morcovi, telina, patrunjel, ardei, ceapa, mazare, cartofi, bors, smantana, galbenusuri de ou, sare, ulei si leustean. Ingrediente: 600g carne de vita 1 pastarnac 2 morcovi 1/2 telina 1 radacina patrunjel 1 ardei 2 cepe 1 cana mazare 5 cartofi 1 cana bors sau zeama de varza…

Read more »

Reteta zilei: Biban pe pat de cartofi

Biban pe pat de cartofi din: bibani, cartofi, masline, ceapa, capere, pesmet, ulei de masline, sare, piper, oregano, patrunjel, rozmarin si usturoi. Ingrediente: 2-3 bibani 4 sau 5 cartofi o mana de masline 2 cepe capere pesmet ulei de masline sare piper oregano patrunjel rozmarin usturoi   Mod de preparare: Se spala pestele, din care…

Read more »

Reteta zilei: Prajitura rapida

Prajitura rapida din: iaurt, faina, zahar, ulei de masline extravirgin, oua, praf de copt, cacao si rom. Inrgediente: 1 ceasca de iaurt (aproximativ 120g) 150g faina 75g zahar 40g de ulei de masline extravirgin 3 oua 1 lingura praf de copt 1 lingura de cacao neindulcita 1 cana de rom (sau lichior)   Mod de…

Read more »

Reteta zilei: Conopida gratinata cu sos iute

Conopida gratinata cu sos iute din: conopida, lapte, faina de orez, praf de usturoi, sare, unt, sos iute si telina. Ingrediente: 1 conopida 1 cana lapte 1/2 cana faina de orez 1 lingura praf de usturoi 1/2 lingura sare 1 bucata unt 1 Ceasca sos iute tulpini de telina pentru servire  pentru dressing: o cana…

Read more »

Reteta zilei: Pui cu legume in crusta de aluat cu branzeturi

Pui cu legume in crusta de aluat cu branzeturi din: piept de pui, cartofi, morcovi, mazare, faina, sare, piper negru, supa de pui, lapte, faina, unt, parmezan si sare. Ingrediente: 1 piept de pui 1.5 cani cartofi 1 cana morcovi 1 cana de mazare 1/3 ceasca faina 1/2 lingurița de sare 1/4 lingurita piper negru…

Read more »

Reteta zilei: Aripioare de pui in sos picant

Aripioare de pui in sos picant din: aripi de pui, pepsi, ketchup, otet, sos de soia, sos de ardei iute, usturoi, boia de ardei, fulgi de ardei iute, sare, seminte de susan, suc de lamaie si coaja de lamaie. Ingrediente: 800 g aripi de pui 600 ml Pepsi sau cola 340 g ketchup 60 ml…

Read more »

Reteta zilei: Chiftelute de curcan in sos de rosii

Chiftelute de curcan in sos de rosii din: carne tocata de curcan, dovlecel, ceapa, ou, menta, coriandru, chimen, sare, piper, ulei, ulei de masline, boia de ardei iute, fulgi de ardei iute, ceapa rosie, usturoi, zahar si menta. Ingrediente chiftelute: 500g carne tocata de curcan 1 dovlecel mare 40g ceapa tocata 1 ou 2 linguri…

Read more »

Reteta zilei: Tarta cu mure si migdale

Tarta cu mure si migdale din: aluat, mure, unt, esenta de vanilie, oua, migdale, gem de mure si fulgi de migdale. Ingrediente: 350 g aluat de patiserie 350 g mure proaspete 125 g unt nesarat 1 lingura esenta de vanilie 2 oua 200 g migdale macinate 150 g gem de mure 50 g fulgi migdale…

Reteta zilei: Cupcake cu glazura de ciocolata

Cupcake cu glazura de ciocolata din: faina, zahar, unt, oua, esenta de vanilie, praf de copt, ornamente de zahar, ciocolata de menaj, unt, esenta de rom, albus de ou, mascarpone, zahar pudra si smantana. Ingrediente: 220g faina 180g zahar 220g unt 4 oua 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita praf de copt pentru decor:…

Read more »

Reteta zilei: Gogosi cu miere

Gogosi cu miere din: faina, sare, praf de copt, zahar, ulei vegetal, apa, lapte, ulei de canola si miere. Ingrediente: 250g faina 1 lingurita de sare 1 lingurita praf de copt 1 1/2 lingura de zahar 1 1/2 lingura ulei vegetal 1/2 cana apa calduta 1/4 cana de lapte, la temperatura camerei ulei de canola…

Read more »

Reteta zilei: Salata cu mere si migdale

Salata cu mere si migdale din: salata creata suc de portocala, otet de vin rosu, sare, ulei de masline, mar, migdale, parmezan si piper. Ingrediente: 1 salata creata sucul de la 1 portocala 1 lingura otet de vin rosu sare 1/4 ceasca ulei de masline 1 mar, feliat migdale confiate 1/2 cana parmezan, ras piper…

Read more »

Reteta zilei: Mancare de fasole uscata cu carnati afumati si spanac proaspat

Mancare de fasole uscata cu carnati afumati si spanac proaspat din: fasole uscata, ceapa, usturoi, rozmarin, cimbru, supa de pui, rosii, carnati afumati, spanac si parmezan. Ingrediente: 2 cani fasole uscata 1 ceapa, tocata bucati mici 1 lingura usturoi tocat 1 lingurița rozmarin uscat 1/2 lingurita cimbru uscat 6 cani supa de pui 1 cutie…

Read more »

Reteta zilei: Pulpa de curcan in sos de vin

Pulpa de curcan in sos de vin din: pulpa superioara de curcan, usturoi, sare, piper, vin roze, bulion si muraturi. Ingrediente: 1 pulpa superioara de curcan 5 catei usturoi Sare Piper 1 pahar vin roze 1 lingura bulion muraturi     Mod de preparare: Se spala bine carnea de curcan, se cresteaza si se baga…

Read more »

Reteta zilei: Biscuiti de casa

Biscuiti de casa din: amidon, faina, zahar, ou, unt, lapte, bicarbonat, esenta de vanilie si sare. 100g amidon 350g faina 200g zahar 1 ou 100g unt 120ml lapte 6g bicarbonat esenta de vanilie sare   Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele, iar din aluatul rezultat se formeaza o minge care se imbraca intr-o folie…

Read more »

Reteta zilei: Cartofi wedges

Cartofi wedges din: cartofi, ulei de masline extravirgin, sare de mare, praf de usturoi, boia de ardei, piper negru, patrunjel si parmezan. 4 cartofi ¼ ceasca de ulei de masline extravirgin ¼ lingurita de sare de mare ¼ lingurita de praf de usturoi ¼ lingurita boia de ardei ¼ lingurita piper negru 2 linguri patrunjel…

Read more »

Reteta zilei: Noodles cu legume si lapte de cocos

Noodles cu legume si lapte de cocos din: usturoi, ghimbir, lemongrass, ardei iute, frunze de coriandru, suc de lamaie, sare grunjoasa, ulei de cocos, lapte de cocos, taitei nodles, ardei gras, mazare si seminte de susan negru. Ingrediente: 2 caței de usturoi tocat 1 bucata de ghimbir proaspat, tocat 1 tulpina lemongrass 1 ardei iute,…

Read more »

Reteta zilei: Tarta cu fructe uscate

Tarta cu fruste uscate din: galbenus de ou, unt, faina, sare, apa, branza, migdale, zahar pudra, coaja de lamaie, lichior, nuci, alune, migdale, miere si gelatina. Ingrediente: pentru aluat: 1 galbenus ou 125g unt 250g faina un varf de cutit sare 50 ml apa pentru umplutura: 2 galbenusuri 200g branza 70g migdale macinate 80g zahar…

Read more »

Reteta zilei: Cotlete de porc cu sos picant de rosii

Cotlete de porc cu sos picant de rosii din: cotlete de porc, chimen, usturoi, sare, piper, ulei de masline, sos picant de rosii si suc de lamaie. 4 cotlete de porc 1/2 lingurita chimen 1/2 lingurita praf de usturoi 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita piper negru 1 lingura ulei de masline 1 cana de sos…

Read more »

Reteta zilei: Friptura de vita cu ceapa si sos de rosii

Friptura de vita cu ceapa si sos de rosii din: friptura de vita, condimente, piper negru, ulei de masline, ceapa, supa de vita, otet balsamic si sos de rosii. Ingrediente: 3-4 friptura de vita 1-2 linguri condimente pentru carne de vita piper negru dupa gust 1-2 linguri ulei de masline 2-3 cepe, curatate si taiate…

Read more »

Reteta zilei: Tort Foret Noire sau Padurea Neagra

Tortul Foret Noire sau Padurea Neagra este un tort delicios facut din ciocolata si visine care isi are originea in Germania. Unul din ingredientele principale sunt visinele. Daca va ganditi sa pregatiti tortul Foret Noire in sezonul cand se coc visinele puteti utiliza visinele proaspete facand siropul pentru blat din acestea, iar in cazul in…

Read more »

Reteta zilei: Piept de curcan cu legume

Piept de curcan cu legume din: piept de curcan, ulei de masline, cimbru, salvie, morcov, telina, ceapa, supa de pui si amidon. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 lingura ulei de masline 1 lingurița cimbru uscat 1/2 lingurita salvie 1 morcov mare, taiat bucați 2 bucati telina, taiata bucați 1 ceapa, curatata si taiata bucati…

Read more »

Reteta zilei: Mancare de fasole uscata cu carnati si legume

Mancare de fasole uscata cu carnati si legume din: ceapa, ardei gras, ulei de masline, carnati, fasole, rosii, busuioc, oregano, fenicul, piper, frunze de dafin, supa de spui si parmezan. 2 cepe, tocate 1 ardei gras rosu, tocat 1 ardei gras verde, tocat 2 linguri ulei de masline 5 carnați 2 cutii fasole 2 cutii…

Read more »

Reteta zilei: Tocana cu carne de caprioara

Datorita continutului de grasimi foarte scazut, carnea de caprioara este foarte sanatoasa pentru consum. Desi carnea de caprioara este similara cu carnea de manzat, aceasta este chiar mai gustoasa, deoarece provine de la un animal mult mai mobil. 1,5kg carne de caprioara 3 cepe mari 2 ardei rosii 50g ciuperci deshidratate 350g ciuperci 4 catei…

Read more »

Reteta zilei: Supa de pui cu tortilla

Supa de pui cu tortilla din: rosii cubulete, sos enchilada, ardei iute, fasole neagra, boabe de porumb, ceapa, usturoi, supa de pui, chimen, praf de chilli, sare, oregano, piper negru, foaie de daifn, piept de pui, coriandru, suc de lamaie si chipsuri tortilla. 1 cutie rosii cubulete 1 cutie sos enchilada 1 cutie ardei iuti…

Read more »

Reteta zilei: Friptura de vita cu sos de rosii dulce acrisor

Friptura de vita cu sos de rosii dulce acrisor din: fripturi de vita, ulei de masline, condimente, piper negru, supa de vita, ceapa, usturoi, ghimbir, zahar, otet de orez, rosii si sos de soia. Ingrediente: 3-4 fripturi de vita 1 lingura ulei de masline condimente pentru carne de vita piper negru 1 cana supa de…

Read more »

Reteta zilei: Muschi de porc cu sos de rosii si arahide

Mușchi de porc cu sos de rosii si arahide din: muschi de porc, condimente de porc, ulei de masline, ghimbir, usturoi, unt de arahide, sos de rosii, sos de soia, chilli si supa de pui. 2-3 bucati muschi de porc 1 lingurița condimente de porc 2 lingurite ulei de masline Ingrediente sos: 1 lingurita ghimbir…

Read more »

Reteta zilei: CHOW FAN sau orez prajit

CHOW FAN este un fel de mancare specific bucatariei chinezesti care mai este cunoscut si sub numele de orez prajit. CHOW FAN s-a nascut din resturile de la alte mese, astfel incat compozitia lui poate varia foarte mult. Unul din ingredientele originale este CHAR SIU, un carnat afumat cu gust usor dulce, care se poate…

Read more »

Reteta zilei: Creveti in frunze de varza

Creveti in frunze de varza din: creveti, telina, ceapa verde, varza, maioneza, zeama de creveti, suc de lamaie, seminte de telina, sare si piper. Ingrediente: 26-30 creveți, curatati, fierti si congelati 1 ceasca telina tocata marunt 1/2 ceasca ceapa verde, taiata felii subțiri 1 varza Ingrediente dressing: 3 linguri maioneza 1 lingura zeama creveti 1…

Reteta zilei: Pui mediteranean cu masline

Pui mediteranean cu masline din: masline verzi, ulei de masline, suc de limeta, usturoi, miere, coaja de limeta, fulgi de ardei rosu, oregano, sare, piper, pulpe de pui, vin alb si amidon de porumb. 3/4 ceasca masline verzi tocate 1/3 ceasca de ulei de masline 2 linguri de suc proaspat de limeta 1 lingura de…

Read more »

Reteta zilei: Fursecuri cu fulgi de ciocolata

Vom pregati o reteta traditionala americana de fursecuri cu fulgi de ciocolata care este foarte indragita de copii si pe care adultii o considera de-a dreptul delicioasa. 500g faina 250g unt 200g zahar brun 100g zahar alb 300 g fulgi de ciocolata 2 oua 1 lingurita sare 1 lingurita praf de copt 1 lingurita esenta…

Read more »

Reteta zilei: Gnocchi cu supa de rosii

Gnocchi cu supa de rosii din: ulei de masline, morcov, telina, ceapa, usturoi, vin alb, rosii, busuioc, supa de pui, sare, piper, parmezan, cartofi, ou, sare si faina. 2 linguri ulei de masline 1 morcov, tocat 1 legatura de telina, tocata 1 ceapa, tocata 3 catei de usturoi, pisat 1/2 cana vin alb 800 g…

Read more »

Reteta zilei: Sandwich cu ton

Sandwich cu ton din: ton, rosii, ceapa verde, morcov, ardei rosu, castraveti murati, maioneza, crema de branza, otet, ulei de masline extravirgin si paine. 1 conserva de ton 2 rosii 2 cepe verzi 1 morcov 1 ardei rosu 5 castraveti murati 2 linguri maioneza 2 linguri crema de branza otet ulei de masline extravirgin 12…

Read more »

Reteta zilei: Tort cu crema de branza si capsune

Tort cu crema de branza si capsune din: oua, zahar, faina, smantana, crema de branza, zahar, capsuni si fulgi de ciocolata. 12 oua 2 cesti de zahar 2 cani de faina Ingrediente crema: 1 cana de smantana 1 pachet de crema de branza ¾ cana de zahar Ingrediente umplutura: ½ kg capsuni Ingrediente decor: ½…

Read more »

Reteta zilei: Ciorba cu oase de porc

Ciorba cu oase de porc din: oase de porc, morcovi, ardei, telina, pastarnac, radacina de patrunjel, ceapa, bulion, zeama de varza, patrunjel si sare. 1kg oase de porc 2 morcovi 1 ardei rosu o telina medie 1 pastarnac 1 radacina patrunjel 2 cepe 150ml bulion 400 ml zeama de varza patrunjel sare   Mod de…

Read more »

Reteta zilei: Suc de legume

Suc de legume din: ardei rosii, rosii, morcovi, salata verde, telina, patrunjel, castravete, lamai si radacina de ghimbir. 1-2 ardei roșii, fara semințe și feliati 4 rosii, feliate 3 morcovi medii, curatati si taiati felii 2 capete de salata verde 1 legatură de țelina patrunjel coriandru 1 castravete, decojit și tocat 2 lamai, decojiti 1…

Read more »

Reteta zilei: Sos Ragu cu carne si carnati

Cuvantul “Ragu” vine din franceza de la verbul “ragoûter” care inseamna “a stimula pofta de mancare”. Sosul Ragu consta intr-o tocana de carne, in bucataria italiana acesta este folosit ca sos concentrat pentru paste, in special pentru lasagna. Noi vom face un sos Ragu avand ca ingrediente principale carnea de vita si carnatii. Ingrediente: 500g…

Read more »

Reteta zilei: Chiftele cu somon

Chiftele cu somon din: piure de cartofi, somon, ou, lamaie, faina, marar, sare, piper si ulei de masline. 3 cesti de piure de cartofi 2 conserve somon 1 ou 1 lamaie faina marar Sare si piper dupa gust Ulei de masline   Mod de preparare: Intr-un bol mare combina piureul de cartofi cu somonul si…

Read more »

Reteta zilei: Tarta de legume

Tarta de legume din: aluat, smantana, oua, sare de mare, piper, dovlecel, morcov, ceapa rosie, branza cheddar, flori de dovlecel si branza de capra. aluat de tarta Ingrediente pentru umplutura: 300 ml smantana 4 oua sare de mare si piper, dupa gust 1 dovlecel, ras 1 morcov mediu, ras 1 ceapa rosie, feliata ½ ceasca…

Read more »

Reteta zilei: Chifle delicioase pentru hamburgheri sau sandwichuri

In cazul in care doriti sa mancati niste hamburgheri de casa, placerea nu ar fi completa daca nu ati pregati si niste chifle delicioase. Textura lor pufoasa, gustul usor dulce combinat cu aroma semintelor de susan crocante vin in completarea unei gustari savuroase. 400g faina plus 100g pentru framantat 100g gris 250ml lapte 5g drojdie…

Read more »

Reteta zilei: Muschi de porc cu sos smantana

Mușchi de porc cu sos smantana din: muschi de porc, seminte de chimen, maghiran, condimente pentru carne de porc, ulei de masline, piper negru, otet de vin alb, smantana si amidon de porumb. Ingrediente: 2 kg muschi de porc, fara grasime 1-2 lingurite seminte de chimen 1 lingurița maghiran 1 lingurița condiment pt carne de…

Read more »

Reteta zilei: Pizza cu vinete, ardei copti si branza feta

Pizza cu vinete, ardei copti si branza feta din: vinete, ardei gras, branza feta, sos de rosii, sos pesto, aluat de pizza, frunze de busuioc, sare, piper, ulei de masline, ou si faina. Ingrediente: 2 vinete 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 50 gr branza feta maruntita 2 linguri sos de rosii 2…

Read more »

Reteta zilei: Supa wonton cu carne de porc picanta

Supa wonton cu carne de porc picanta din: taitei wonton, ceapa verde, arpagic, ulei de susan, carne de porc, castane de apa, ghimbir, usturoi, sos de soia, otet de orez, pasta de chilli, sare de mare, piper, supa de pui, ghimbir, varza chinezeasca si morcovi. Ingrediente: 1 pachet taitei wonton ¼ cana ceapa verde tocata…

Read more »

Reteta zilei: Tofu marinat cu ciuperci

Tofu marinat cu ciuperci din: tofu, sos de soia, otet de orez, ulei de susan, fulgi de ardei, ciuperci, nectar agave, sos hoisin, ulei de arahide, ghimbir, usturoi si ceapa verde. 1 bucata tofu 5 linguri sos de soia 1 lingura otet de orez 1 lingurița ulei de susan fulgi de ardei rosu ciuperci proaspete…

Read more »

Reteta zilei: Salata cu creveti, pepene si haloumi

Salata cu creveti, pepene si haloumi din: creveti, lamai, ulei de masline, ardei iute, usturoi, ceapa rosie, haloumi, paine, sumac, frunze de menta si sare de mare. 400 g creveți 1-2 lamai ulei de masline 1 ardei iute rosu mic, tocat marunt 1 cațel de usturoi, pisat 1/2 ceapa rosie, fin feliata 1 bucata haloumi,…

Read more »

Reteta zilei: Supa de tortellini

Supa de tortellini din: sos de spaghete, spanac, supa de pui, crema de branza, ciuperci, tortellini cu branza, parmezan si sare.   Ingrediente: 6 cani sos de spaghete (dupa preferinta) frunze proaspete de spanac 4 cani supa de pui crema de branza felii de ciuperci proaspete tortellini cu branza parmezan sare   Mod de preparare:…

Read more »

Reteta zilei: Desert cu mere

Desert cu mere din: mere, amidon de porumb, apa, zahar, esenta de vanilie, zahar, fructe de padure si frisca. Ingrediente: 3 kg mere 6 linguri cu varf amidon de porumb 3/4 cani apa 3 cani zahar 1 esenta de vanilie 400 g zahar capsune sau fructe de padure frisca   Mod de preparare: Merele se…

Read more »

Reteta zilei: Kebab de Miel

Kebab de Miel din: carne de miel, ceapa, patrunjel, usturoi, sare, piper negru, cimbru, chimen si boia de ardei. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 ceapa tocata 4 linguri de patrunjel uscat 2-3 catei de usturoi pisat 1 lingurita de sare 1/2 lingurita piper negru 2 lingurite cimbru uscat 1/2 lingurita piper 1 lingurita…

Read more »

Reteta zilei: Creveti pe pat de mamaliga calda

Creveti pe pat de mamaliga calda din: apa, malai, sare, piper, branza cheddar, unt, lapte, creveti, bacon, ceapa verde, patrunjel, usturoi si suc de lamaie. 4 cani de apa 1 cana malai Sare și piper 2 cupe branza cheddar 3 linguri de unt 1/3 ceasca lapte creveți, decojiti 6 bucati bacon, tocat 2 legaturi de…

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.