Retete culinare: Parjoale moldovenesti
PrinteazaO reteta de parjoale moldovenesti din: carne tocata, paine integrala, oua, ceapa, cimbru, marar, faina, ulei, sare si piper.
- 1 kg carne tocata (amestec vita, porc)
- 4-5 felii paine integrala
- 2 oua
- 1 ceapa potrivita
- 1 lingurita cimbru uscat maruntit
- 1 legatura marar
- 100 g faina
- 250 ml ulei pentru prajit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecaţi într-un castron carnea tocată cu pâinea înmuiată şi stoarsă bine, cimbrul, ouăle, ceapa tocată cât mai mărunt, mărarul tocat, sare şi piper, după gust. Omogenizaţi bine compoziţia, apoi formaţi cu palmele umezite chiftele lunguieţe şi treceţi-le prin făină.
Prăjiţi pârjoalele în uleiul încins, la foc potrivit, până când se rumenesc frumos pe toate părtile. Scoateţi pârjoalele pe şerveţele absorbante, pentru a se scurge de ulei.
Parjoale moldovenesti
Pofta buna!