Retete culinare: Parjoale moldovenesti

Printeaza

O reteta de parjoale moldovenesti din: carne tocata, paine integrala, oua, ceapa, cimbru, marar, faina, ulei, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1 kg carne tocata (amestec vita, porc)
  • 4-5 felii paine integrala
  • 2 oua
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 lingurita cimbru uscat maruntit
  • 1 legatura marar
  • 100 g faina
  • 250 ml ulei pentru prajit
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amestecaţi într-un castron car­nea tocată cu pâinea înmuiată şi stoarsă bine, cimbrul, ouăle, cea­pa tocată cât mai mărunt, măra­rul tocat, sare şi piper, după gust. Omogenizaţi bine compoziţia, apoi formaţi cu palmele umezite chiftele lunguieţe şi treceţi-le prin făină.

Prăjiţi pârjoalele în uleiul încins, la foc potrivit, până când se rumenesc frumos pe toate părtile. Scoateţi pârjoalele pe şerveţele absorbante, pentru a se scurge de ulei.

Parjoale moldovenesti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.