Retete culinare: Papricaş de pui
PrinteazaO reteta de paprica de pui din: piept de pui, ceapa, ardei grasi, usturoi, bulion, ou, sare, faina, foi de dafin, piper, cimbru, marar si patrunjel.
- 200 g piept de pui
- 3 cepe mari
- 2 ardei grasi (1 ardei rosu, 1 ardei galben)
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri bulion
- 1 ou
- sare
- 2 linguri de faina
- foi de dafin
- piper
- cimbru
- marar
- patrunjel
Mod de preparare:
Speli puiul şi îl tai cubuleţe. Tai ceapa solzişori, ardeiul julien, la fel şi usturoiul şi le căleşti împreună cu carnea de pui. După ce s-au călit puţin, adaugi apa şi laşi să fiarbă. Când carnea este fiartă, pui bulionul, sare, foile de dafin, cimbrul şi laşi să mai fiarbă până prepari găluştile astfel: baţi bine oul şi adaugi făina în ploaie. Nu trebuie să fie un aluat foarte gros, pentru că găluştile vor ieşi tari.
Le pui alături de legume şi carne şi acoperi vasul. Laşi să mai fiarbă până când găluştile sunt mari şi pufoase şi nu uita să mai mişti cratiţa între timp, să nu se lipească papricaşul. Când s-a răcit, adaugi frunze de pătrunjel si de mărar tocate mărunt.
Papricaş de pui
Pofta buna!