Retete culinare: Papanaşi
PrinteazaO reteta de papanasi din: branza de vaci, oua, praf de copt, coaja de lamaie, zahar vanilat, smantana, dulceata si faina.
- 500 g branza de vaci proaspata
- 4 oua
- 1 lingurita praf de copt
- coaja de lamaie
- zahar vanilat
- smantana
- dulceata dupa preferinta
- faina cat cuprinde
Mod de preparare:
Amesteci ouăle cu brânza, praful de copt, coaja de lămâie şi zahărul vanilat. Adaugi făina până obţii un aluat moale, lipicios. Din aluat tai cu un pahar gogoşi, cărora le faci câte o gaură în mijloc cu degetul sau cu ajutorul unui pahar mai mic.
Le pui la prăjit într-o baie de ulei încins. Separat, formezi „minciunele” (biluţe din aluat pe care le aşezi peste gaura papanaşilor), pe care le prăjeşti la fel. Serveşti papanaşii cu smântână şi cu dulceaţa, după preferinţă.
Pofta buna!