Retete culinare: Muschi de vita cu ciuperci

Printeaza

Muschi de vita cu ciuperci din: muschi de vita, sare, piper, faina, ulei, unt, supa de carne, ciuperci, smantana, zeama de lamaie, ardei si verdeturi.

Ingrediente:

  • 800 g muşchi de vită
  • sare,
  • piper măcinat
  • 3 lin­guri de făină
  • 5 linguri de ulei
  • 4 linguri unt
  • 50 ml supă de carne
  • 200 g ciuperci champignon
  • 150 ml smântână
  • zeamă de lămâie
  • 1 ardei
  • verdeţuri pen­tru decor

 

Mod de preparare:

Se spală carnea de vită şi se şterge cu un şervet. Se taie felii, care se bat uşor cu ciocanul de şniţele. Se asezonează cu sare şi piper, se dau prin făină şi se prăjesc uşor pe am­bele părţi, în uleiul încins. Se ţin la loc cald. Se varsă uleiul din tigaie, se pun 2 linguri de unt şi se topesc.

Se adaugă făina, se amestecă, se diluează cu supa de carne şi se fierbe la foc mic până se îngroaşă. Se curăţă ciupercile de pieliţă, se taie felii subţiri şi se călesc în 2 linguri de unt. Se adaugă smântână, zeama de lămâie şi se mai fierbe puţin, amestecând.

Se adaugă şi ar­deiul tocat mărunt, sare şi piper. Se pun feliile de carne pe farfurii şi se toarnă sosul de ciuperci pe fiecare porţie. Se poate servi cu orez şi se decorează cu verdeţuri.

Muschi de vita cu ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.