Retete culinare: Musaca de vinete

Printeaza

O reteta de musaca de vinete din: vinete, ulei, carne de porc, ceapa, oua, smantana, faina, sare si piper.

Ingrediente:

  • 4 vinete mai mari
  • 100 ml ulei
  • 300 g carne de porc slaba
  • 1 ceapa
  • 2 oua intregi
  • 100 g smantana
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Toci carnea, toci şi ceapa mărunt şi le prăjeşti împreună cu 1 lin­gură de ulei Unisol. Adaugi carnea, o sărezi şi o ames­teci bine.

Apoi o căleşti cu puţină apă sub capac până se înmoaie. Decojeşti subţire vinetele, le tai rondele de 1/2 cm grosime, le sărezi puţin şi le dai prin făină.

Apoi le prăjeşti pe jumătate, pe ambele feţe, în ulei  fierbinte, lei un vas termorezistent şi aşezi în straturi carnea şi vinetele pregătite, iar printre straturi poţi pune roşii tăiate felii.

Amesteci ouăle cu smântână şi le torni deasupra. înţepi compoziţia cu furculiţa pentru ca ouăle să pătrundă în compoziţie.

Introduci vasul în cuptor pentru 20 de minute.

Musaca de vinete

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.