Retete culinare: Mancare mexicana
PrinteazaO reteta de mancare maxicana din: carne tocata de vita, ceapa rosie, piure de rosii, ou, usturoi, patrunjel, sare grunjoasa, piper, ardei capia, ardei iute, ulei de masline si fasole rosie boabe.
- 400 g carne tocata de vita
- 2 cepe rosii
- 400 g piure de rosii
- un ou
- 2-3 catei usturoi
- o legatura patrunjel
- sare grunjoasa
- piper negru macinat
- 8 ardei capia
- un ardei iute rosu
- 20 g ulei de masline
- 300 g fasole rosie boabe
Mod de preparare:
Se coc ardeii, se curăţă de coajă şi de seminţe şi se pun într-un bol, alături de feliile de ardei iute. Carnea tocată se amestecă cu ceapa roşie tocată mărunt, cu verdeaţa, oul, usturoiul pisat şi se condimentează cu sare şi piper. Se formează perisoare potrivite şi se fierb în apă clocotită cu o linguriţă de sare.
Se scot şi se amestecă cu fasolea roşie, cu ardeii tăiaţi fâşii, cu piureul de roşii. Se stropesc cu ulei de măsline şi se bagă în cuptor, 60 de minute. Se serveşte cu pătrunjel proaspăt.
Mancare mexicana
Pofta buna!