Retete culinare: Macrou cu legume

Printeaza

O reteta de macrou cu legume din: macrou, vin alb, ulei de floarea soarelui, foi de dafin, lamai, sare, piper, morcovi, fasole, conopida, patrunjel verde si broccoli.

Ingrediente:

  • 4 bucati macrou
  • 200 ml vin alb dulce
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 1-2 foi de dafin
  • 2-3 lamai
  • sare
  • piper macinat si boabe
  • 2-3 morcovi
  • 300 g fasole fideluta
  • 200 g conopida
  • 2-3 fire patrunjel verde
  • 200 g broccoli

 

Mod de preparare:

Se scot bucăţile de macrou de la congelator şi se lasă aproxima­tiv o oră la temperatura camerei. După ce s-au dezgheţat, se trec printr-un jet de apă şi apoi se pun în tava.

Se stropesc cu ulei, vin şi zea­ma de la 1-2 lămâi, se condimen­tează cu sare, piper şi foi de dafin, se acoperă cu hârtie pentru copt şi se bagă în cuptorul încins. Separat, se curăţă conopida, broccoli şi fasolea, se desfac sau se rup în bucăţi mai mici şi se pun să fiarbă în apă cu sare.

După ce au fiert legumele, se scot în sită şi se lasă să se scurgă. Se scoate macroul din cuptor, se aranjează pe un platou şi se serveşte cu legumele fierte şi zea­mă de lămâie. Se ornează, după preferinţă, cu pătrunjel proaspăt.

Macrou cu legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.