Retete culinare: Macrou cu legume
PrinteazaO reteta de macrou cu legume din: macrou, vin alb, ulei de floarea soarelui, foi de dafin, lamai, sare, piper, morcovi, fasole, conopida, patrunjel verde si broccoli.
- 4 bucati macrou
- 200 ml vin alb dulce
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 1-2 foi de dafin
- 2-3 lamai
- sare
- piper macinat si boabe
- 2-3 morcovi
- 300 g fasole fideluta
- 200 g conopida
- 2-3 fire patrunjel verde
- 200 g broccoli
Mod de preparare:
Se scot bucăţile de macrou de la congelator şi se lasă aproximativ o oră la temperatura camerei. După ce s-au dezgheţat, se trec printr-un jet de apă şi apoi se pun în tava.
Se stropesc cu ulei, vin şi zeama de la 1-2 lămâi, se condimentează cu sare, piper şi foi de dafin, se acoperă cu hârtie pentru copt şi se bagă în cuptorul încins. Separat, se curăţă conopida, broccoli şi fasolea, se desfac sau se rup în bucăţi mai mici şi se pun să fiarbă în apă cu sare.
După ce au fiert legumele, se scot în sită şi se lasă să se scurgă. Se scoate macroul din cuptor, se aranjează pe un platou şi se serveşte cu legumele fierte şi zeamă de lămâie. Se ornează, după preferinţă, cu pătrunjel proaspăt.
Macrou cu legume
Pofta buna!