Retete culinare: Legume coapte

Printeaza

O reteta de legume coapte din: dovlecei, vinete, ardei capia, ardei, rosii, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, zahar, patrunjel si paprika.

Ingrediente:

  • 3 dovlecei
  • 3 vinete
  • 4 ardei capia
  • 2 ardei verzi
  • un kg rosii
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare grunjoasa
  • piper negru macinat
  • o lingura zahar
  • o legatura patrunjel
  • o lingurita paprika

 

Mod de preparare:

Se spală si se feliază pentru început vinetele. Se sărează si se lasă 1-2 ore să se scurgă de sucul toxic. Se curăţă dovleceii şi ardeii. Se taie rondele, se perpelesc în uleiul de măsline, se sărează şi se aşază în tavă, în straturi.

Se opăresc roşiile, se decojesc şi se pasează cu blenderul. Se adaugă o linguriţă de papri­ka, zahăr, sare şi piper. Se lasă să fiarbă şi să scadă la foc mic. Se toarnă peste legumele coapte şi se bagă în cuptor. Se sen/esc ornate cu pătrunjel proaspăt tocat mărunt.

Legume coapte

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • ornamente culinare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.