Retete culinare: Hamburger la gratar
PrinteazaO reteta de hamburger la gratar din: ceapa, ulei, patrunjel, chifla, carne de vita tocata, ou, mustar, sare, piper, frunze de salata, rosii, maioneza si ketchup.
- 1 ceapa
- 1 lingura ulei
- 1 lingura patrunjel tocat
- 1 chifla mai veche
- 400 g carne de vita tocata
- 1 ou
- 1 lingurita mustar
- sare
- piper
- 4 frunze de salata
- 4 rosii
- 4 chifle albe proaspete
- 2 linguri maioneza
- 4 linguri ketchup
Mod de preparare:
Se toacă mărunt ceapa şi se căleşte în ulei. Se adaugă pătrunjelul. Se înmoaie chifla, se stoarce şi se frământă împreună cu carnea tocată, oul, muştarul, ceapa, sare şi piper. Se modelează din această compoziţie 8 chifteluţe şi se frig pe grătar cca 8 min.
Se pregătesc salata verde şi roşiile. Roşiile se taie felii. Chiflele se taie în două: pe jumătatea de jos se repartizează maioneză, salată şi felii de roşii; se aşază chifteluţele şi se ung cu ketchup; se aşază partea de sus a chiflelor şi se asamblează.
Hamburger la gratar
Pofta buna!