Retete culinare: Ghiveci măcelăresc

Printeaza

Ghiveci măcelăresc din: piept de vaca, maduva, ulei, ceapa, cartofi, morcovi, mazare, fasole, conopida, dovlecei, vanata, varza, bame, telina, ardei grasi, ardei iute, rosii, bulion, verdeata, cimbru, usturoi, piper si sare.

Ingrediente:Ghiveci_macelaresc

  •  1 kg piept gras de vaca
  • 200-300 g maduva
  • 200 ml ulei
  • 200 g ceapa
  • 300 g cartofi
  • 200 g morcovi
  • 200 g mazare fiarta sau din conserva
  • 200 g fasole pastai fiarta sau din conserva
  • 200 g conopida
  • 1-2 dovlecei
  • 1 vanata
  • 1/4 varza mica
  • 200 g bame
  • 1 telina
  • 2-3 ardei grasi
  • 1 ardei iute
  • cateva rosii
  • 50 g bulion
  • 1-2 legatura verdeata
  • 1 fir cimbru
  • 1/2 capatana usturoi
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Tai carnea în bucăţi potrivite, o sărezi puţin şi prăjeşti o parte din ea în ulei încins.

După ce s-a rumenit puţin, scoţi carnea în alt vas, iar în uleiul rămas căleşti ceapa (curăţată şi tăia­tă mărunt), după care adaugi usturoiul tocat mărunt, bulionul şi stingi cu apă caldă.

Laşi să dea în câteva clocote, apoi răstorni totul peste carne şi laşi să fiarbă împreună acoperit până ce carnea este gata.

Amesteci, adaugi cimbru, piper şi, dacă mai e nevoie, adaugi şi apă. între timp, cureţi legumele, le speli şi le tai în bucăţi, apoi le pui într-un vas (din ceramică), peste care torni restul de ulei şi puţină apă caldă.

Acoperi, introduci la cuptor şi ames­teci cu grijă ca să se înăbuşe uniform.

Când legumele sunt aproape fierte, le scoţi din cup­tor şi adaugi carnea şi măduva tăiată felii.

Potriveşti gustul de sare şi piper, presari pătrunjel verde tăiat mărunt, pui deasu­pra roşiile tăiate în bucăţi şi laşi pe foc până dau în fiert, după care le introduci din nou la cup­tor, la foc potrivit.

Ţii ghiveciul la cuptor până se va rumeni puţin deasupra, fără să se pârlească roşiile. Dacă este prea încins cuptorul, îl laşi deschis. Mânca­rea trebuie să fie bine scăzută.

Ghiveci măcelăresc

Ghiveci_macelaresc

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. De ce ii spune macelaresc? ca nu inteleg

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.