Retete culinare: Frigarui de pui cu legume

Printeaza

O reteta de frigarui de pui cu legume din: piept de pui, dovlecei, ceapa rosie, rosii, ardei capia, vinete, usturoi, cimbru, coriandru, ulei de masline, sare grunjoasa, otet balsamic, miere, piper, zeama si coaja de lamaie.

Ingrediente:

  • 500 g piept de pui
  • 3 dovlecei
  • 2 cepe rosii
  • 4 rosii
  • 4 ardei capia
  • 2 vinete mici subtiri
  • 3-4 catei usturoi
  • cimbru verde macinat
  • coriandru verde
  • ulei de masline
  • sare grunjoasa
  • otet balsamic
  • o lingura miere
  • piper negru macinat
  • zeama de la o lamaie
  • coaja de la o lamaie

 

Mod de preparare:

Se pregăteşte sosul din lămâie, suc şi coajă, miere, oţet, coriandru tocat mărunt, cimbru măcinat, usturoi, ceapă roşie, ulei de măsline, sare şi piper. Se amestecă bine şi se lasă câteva minute la rece. Se spala legumele, se taie rondele, iar vinetele se pun separat, cu sare, sa se scurga intr-o sita de plastic.

Carnea de pui se taie cubuleţe şi se amestecă împreună cu restul legumelor. Se toarnă sosul deasupra şi se amestecă bine. Se ung beţele cu ulei, se combină legu¬mele şi carnea şi se pun pe grătarul încins. Se întorc pe toate părţile şi, după ce s-au rumenit, se servesc cu diferite garnituri şi sosuri.

Frigarui de pui cu legume

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte bune frigaruile de pui cu legume

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.