Retete culinare: Fasole verde cu smântână

Printeaza

Fasole verde cu smantana din: fasole verde, ceapa, unt, amidon, supa de legume, sare, piper, smantana, zahar, otet si piper rosu.

Ingrediente:

  • 800-1000 g fasole verde
  • 1 ceapa
  • 40 g unt
  • 1/2 lingura amidon
  • 200 g ml supa de legume
  • sare
  • piper
  • 300 g smantana
  • 1 praf zahar
  • 2-3 lingurite otet
  • piper rosu macinat

 

Mod de preparare:

Se curăţă fasolea verde şi păstă- i se rup jumătăţi. Ceapa se toacă şi se căleşte în unt; se adaugă faso¬lea verde şi se căleşte puţin. Se pudrează cu amidon şi se toarnă supa. Se sărează, se piperează şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 5-7 min.

Se bate puţin smântână şi se adaugă la fasolea verde; se lasă să se încălzească. Apoi se ia vasul de pe foc şi se adaugă zahăr şi oţet, astfel încât preparatul să capete o nuanţă acrişoară. Se pre­sară piper roşu.

Fasole verde cu smântână

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.