Retete culinare: Fasole verde cu smântână
PrinteazaFasole verde cu smantana din: fasole verde, ceapa, unt, amidon, supa de legume, sare, piper, smantana, zahar, otet si piper rosu.
- 800-1000 g fasole verde
- 1 ceapa
- 40 g unt
- 1/2 lingura amidon
- 200 g ml supa de legume
- sare
- piper
- 300 g smantana
- 1 praf zahar
- 2-3 lingurite otet
- piper rosu macinat
Mod de preparare:
Se curăţă fasolea verde şi păstă- i se rup jumătăţi. Ceapa se toacă şi se căleşte în unt; se adaugă faso¬lea verde şi se căleşte puţin. Se pudrează cu amidon şi se toarnă supa. Se sărează, se piperează şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 5-7 min.
Se bate puţin smântână şi se adaugă la fasolea verde; se lasă să se încălzească. Apoi se ia vasul de pe foc şi se adaugă zahăr şi oţet, astfel încât preparatul să capete o nuanţă acrişoară. Se presară piper roşu.
Fasole verde cu smântână
Pofta buna!