Retete culinare: Fasole cu carnati
PrinteazaFasole cu carnati din: fasole uscata, carnati taranesti, ceapa, morcovi, foi de dafin, pasta de rosii, cimbru, sare si ulei.
- 500 g fasole uscata
- 4-5 carnati taranesti
- 2 cepe mari
- 2 morcovi
- 1-2 foi de dafin
- 2-3 linguri cu pasta de rosii
- cimbru
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Alege fasolea, spal-o în mai multe ape şi pune- o la înmuiat în apă rece câteva ore sau de seara până dimineaţa. Dă morcovii şi ceapa pe răzătoarea mare, căleşte- le uşor. Adaugă fasolea înmuiată şi acoperă cu apă călduţă. Las-o să fiarbă la foc mic, cu un praf de sare şi dafin.
Intre timp, crestează cârnaţii şi prăjeşte-i cât să miroasă bine. Când fasolea este aproape fiartă, adaugă pasta de tomate. Potriveşte gustul de sare şi presară puţin cimbru. Pune cârnaţii şi dă la cuptor vreo zece minute ca să scadă puţin şi să se împace cu cârnaţii. Serveşte mâncarea fierbinte, cu salată de varză.
Fasole cu carnati
Pofta buna!
Una din cele mai simple mancaruri, fasole cu carnati:) ce-mi place
Delicioasa!
Buna rau varza asta