Retete culinare: Dovlecei umpluţi

Printeaza

O reteta de dovlecei umpluti din: dovlecei, sare, amestec de carne tocata, parmezan, patrunjel, busuioc, ulei de masline, piper, rosii cherry si unt.

Ingrediente:

  • 4 dovlecei mari
  • sare
  • 1 dovlecel mediu
  • 400 g amestec de carne tocata
  • 80 g parmezan dat pe razatoare
  • cate 2 linguri patrunjel tocat si busuioc
  • 1 lingura ulei de masline
  • piper
  • 150 g rosii cherry
  • 2 linguri unt

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Tăiaţi dovlecelul în jumătate, pe lung, scobiţi-i interiorul şi săraţi-l.Tăiaţi cubuleţe ceapa şi amestecaţi-o cu interiorul dovlecelului şi cu 60 g brânză, cu carnea tocată, verdeaţa, uleiul, sarea şi piperul.

Tăiaţi roşiile felioare şi adăugaţi-le în amestecul de mai sus. 2 Umpleţi jumătăţile de dovlecel cu acest amestec şi presăraţi-l cu restul de parmezan. Aşezaţi dovleceii într-o formă termorezistentă. Presăraţi câţiva fulgi de unt şi lăsaţi totul 15-20 de minute la cuptor.

Dovlecei umpluţi

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.