Retete culinare: Dovlecei umpluţi
PrinteazaO reteta de dovlecei umpluti din: dovlecei, sare, amestec de carne tocata, parmezan, patrunjel, busuioc, ulei de masline, piper, rosii cherry si unt.
- 4 dovlecei mari
- sare
- 1 dovlecel mediu
- 400 g amestec de carne tocata
- 80 g parmezan dat pe razatoare
- cate 2 linguri patrunjel tocat si busuioc
- 1 lingura ulei de masline
- piper
- 150 g rosii cherry
- 2 linguri unt
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Tăiaţi dovlecelul în jumătate, pe lung, scobiţi-i interiorul şi săraţi-l.Tăiaţi cubuleţe ceapa şi amestecaţi-o cu interiorul dovlecelului şi cu 60 g brânză, cu carnea tocată, verdeaţa, uleiul, sarea şi piperul.
Tăiaţi roşiile felioare şi adăugaţi-le în amestecul de mai sus. 2 Umpleţi jumătăţile de dovlecel cu acest amestec şi presăraţi-l cu restul de parmezan. Aşezaţi dovleceii într-o formă termorezistentă. Presăraţi câţiva fulgi de unt şi lăsaţi totul 15-20 de minute la cuptor.
Dovlecei umpluţi
Poftă bună!