Rețeta Rapidă de Crevete la Tigaie din: creveti, unt, usturoi, fulgi de ardei iute, suc de lamaie, sare, piper, patrunjel. Crevetele la tigaie este o opțiune culinară delicioasă și ușor de preparat pentru cei care doresc să se bucure de fructele de mare într-un mod rapid și gustos. Această rețetă vă va ghida pas cu […]
Retete culinare: Crevete cu dovlecei şi sos
PrinteazaRetete culinare: Crevete cu dovlecei şi sos: smantana, parmezan, maioneza, amidon, vin alb sec, otet, ulei de masline, lamaie, marar, sare, piper.
Ingrediente:
- 500g crevete
- 200ml smantana
- 50g parmezan
- 2 linguri cu maioneză
- o lingură cu amidon alimentar
- 100 ml vin alb sec
- două lin guri cu oţet
- 175 ml ulei de măsline
- o jumătate de lămâie
- mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dovleceii se spală, se scurg de apă, se taie felii subţiri şi se condimentează.
Se încing 100 ml ulei într-o cratiţă, se pun feliile de dovlecei, se călesc câteva minute, se adaugă o jumătate de cană cu apă şi se lasă pe foc până scade sosul format.
Se scot cu o spumieră într-un castron şi se acoperă cu un capac. Smântână se amestecă bine cu maioneza, parmezanul ras, sare şi piper după gust.
Se adaugă mărarul tocat, coaja rasă şi sucul de lămâie, se amestecă, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece până în momentul servirii.
Crevetele se pun într-un castron împreună cu amidonul, vinul alb, oţetul, sare şi piper.
Se amestecă şi se lasă zece minute acoperite cu un capac.Se încinge restul de ulei, se pun crevetele scurse şi se prăjesc până devin roz.
Retete culinare: Crevete cu dovlecei şi sos
Rețeta Rapidă de Crevete la Tigaie
Orez cu crevete
Orez cu crevete din: orez, crevete, ou, fasole, rosii, ceapa, castravete, zahar, sos de peste, ulei, carambola, morcov. Ingrediente: 1 cană de orez fiert 3 linguri de crevete uscate 1 ou 2 păstăi de fasole verde lungă, tăiată în bucăţi subţiri 2 linguri roşii tăiate cubuleţe 2 linguri ceapă tăiată cubuleţe 1 castravete 2 cepe […]
Pofta buna!