Retete culinare: Cordon bleu din vinete

Printeaza

 Cordon bleu din vinete din: vanata, cascaval, bacon, oua, faina, pesmet, ulei, sare si piper. Când cumperi vinete, verifică-le: să fie tari, grele, cu coaja netedă. Pot fi păstrate la frigider câteva zile, în sertarul pentru legume. Ţinute la temperatura camerei, se amărăsc.

La conge­lator rezistă până la şase luni. Vinetele se curăţă cu puţin timp înainte de preparare, pentru a evita înnegrirea; unii bucătari freacă vinetele cu sare şi le lasă să stea, 15 minute, pentru a evita gustul amar.

Ingrediente:

  • 1 vânătă medie
  • 100 g caşcaval
  • 100 g bacon
  • 2 ouă
  • făină
  • pesmet
  • ulei
  • sare
  • piper.

 

Mod de preparare:

Se spală vânătă, se taie în felii subţiri şi se sărează. După ce se scurg bine, se aşază pe fiecare felie de vânătă câte o felie de caşcaval şi una de bacon. Se acoperă cu altă felie de vânătă, se fixează bine cu o scobitoare, apoi se tăvălesc prin făină, ou şi pesmet. Se rumenesc în ulei încins, pe ambele părţi. Se servesc cu o salată de sezon, după preferinţă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.