Retete culinare: Conopida pane
PrinteazaO reteta de conopida pane din: conopida, oua, faina, pesmet, malai grisat, apa minerala, ulei si sare.
- 1 conopida
- 2 oua
- 60 g faina
- 50 g pemset
- 1 lingura cu malai grisat
- 2 linguri cu apa minerala
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Desfă conopida în bucheţele şi spal-o în mai multe ape reci. Pune-o la fiert în apă cu sare. Scoate conopida într-o sită, las-o la răcit şi la scurs. Separat, bate ouăle cu apa minerală.
Pune în farfurii separate făina şi pesmetul amestecat cu mălai. Trece bucheţelele de conopidă prin făină,apoi prin ou, iar la final, prin amestecul de pesmet şi mălai.
Rumeneşte-le în baie de ulei încins. Serveştele calde sau reci, cu sos de roşii ori pesto.
Conopida pane
Pofta buna!