Retete culinare: Conopidă gratinată

Printeaza

O reteta de conopida gratinata din: conopida, unt, faina, lapte, branza telemea, nucsoara, crema de branza, sare, piper alb, patrunjel si parmezan.

Ingrediente:

  • o conopida mare
  • 150 g unt
  • 2 lingurite faina
  • 400 ml lapte
  • 100 g branza telemea
  • un praf nucsoara
  • 100 g crema de branza
  • sare
  • piper alb macinat
  • o legatura patrunjel
  • parmezan pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se spală şi se desface conopida în buchetele mici. Se fierbe în apă cu sare. Se topeşte untul si se stinge cu făina. Se adaugă laptele fierbinte amestecându-se continuu, să nu se formeze cocoloaşe.

Se adaugă crema de brânză, piperul, telemeaua si se omogenizează la foc potrivit.

După ce s-a făcut sosul, se dă deoparte şi se scoate conopida. Se scurge bine de apă si se asază într-o tavă tapetată cu unt Si parmezan şi se acoperă cu sos.

Pe deasupra, se presară parmezan şi nucşoară şi se dă la cuptor, până se rumeneşte. Se serveşte ornată cu pătrunjel.

Conopidă gratinată

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Buna conopida gratinata

  2. Si mie-mi palce conopida gratinata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.