Retete culinare: Colţunaşi

Printeaza

O reteta de coltunasi din: faina, ulei, sare, cartofi, telina, morcov, ardei, ceapa, ulei, lamaie, chimen, turmeric si patrunjel verde.

Ingrediente:Colţunaşi

  •  450 g faina
  • 4 linguri cu ulei
  • 200 ml apa calduta
  • sare

pentru umplutura:

  • 3 cartofi
  • 1 telina mica
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa mica
  • ulei
  • 1 lamaie
  • chimen macinat
  • turmeric
  • patrunjel verde

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, amestecă făina cu un praf de sare şi uleiul. Toar­nă treptat apa până aluatul devine elastic. Dă la rece 30 de minute. Fierbe cartofii, morcovul şi ţelina. Căleşte ceapa îm­preună cu praful de chimen, adaugă un pic de turmeric şi lasă pe foc două minute.

Pune legumele fierte cubuleţe, ardeiul mărunţit şi lasă-le câteva minute, la de pe foc, adaugă suc de lămâie după gust, sare şi pătrunjel tocat. Lasă să se răcească, întinde aluatul, decupează pătrate şi umple-le cu amestecul de legume.

Umezeşte marginile şi lipeşte-le. Prăjeşte colţuna­şii în ulei încins şi serveşte-i imediat.

Colţunaşi

Coltunasi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.