Retete culinare: Colţunaşi
PrinteazaO reteta de coltunasi din: faina, ulei, sare, cartofi, telina, morcov, ardei, ceapa, ulei, lamaie, chimen, turmeric si patrunjel verde.
- 450 g faina
- 4 linguri cu ulei
- 200 ml apa calduta
- sare
pentru umplutura:
- 3 cartofi
- 1 telina mica
- 1 morcov
- 1 ardei rosu
- 1 ceapa mica
- ulei
- 1 lamaie
- chimen macinat
- turmeric
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Pentru aluat, amestecă făina cu un praf de sare şi uleiul. Toarnă treptat apa până aluatul devine elastic. Dă la rece 30 de minute. Fierbe cartofii, morcovul şi ţelina. Căleşte ceapa împreună cu praful de chimen, adaugă un pic de turmeric şi lasă pe foc două minute.
Pune legumele fierte cubuleţe, ardeiul mărunţit şi lasă-le câteva minute, la de pe foc, adaugă suc de lămâie după gust, sare şi pătrunjel tocat. Lasă să se răcească, întinde aluatul, decupează pătrate şi umple-le cu amestecul de legume.
Umezeşte marginile şi lipeşte-le. Prăjeşte colţunaşii în ulei încins şi serveşte-i imediat.
Colţunaşi
Pofta buna!